Логистичното поделение на DHL започна изграждането на нова база в

...
Коментари Харесай

Карго поделението на DHL строи нова база за 9 млн. лв. до летището

Логистичното отделение на DHL стартира построяването на нова база наоколо до летище София.

Проектът би трябвало да бъде приключен до ноември 2021 година и ще се простира на 12 309 кв. м. Инвестицията е над 9 млн. лева Πpoeĸтaнт нa нoвaтa лoгиcтичнa бaзa e " Eнepгoпpoeĸт ", a cтpoитeл - " Бapaж Гpyп ".

DHL работи с две сдружения на българския пазар - куриерът " Ди Ейч Ел експрес България " и поделението, занимаващо се със спедиция и логистика " Ди Ейч Ел лоджистикс България ", като и двете са част от Deutsche Post DHL Group.

Новата база ще се намира на мястото на остарелия склад на " Ди Ейч Ел Лоджистикс България ", намиращ се на източната дъга на столицата. Там сега е строителна площадка за построяването на нова и по-голяма база, а компанията краткотрайно оперира в Нови Хан.
Първата копка въз основата на DHL Freight беше направена на 15 март от Георги Илиев, кмет на регион Слатина, Павел Павлов, шеф на DHL Logistics, Атанас Атанасов, шеф на " Бараж Груп ", Калоян Стефанов, шеф на DHL Logistics, Ивета Монева, финансов управител на DHL Logistics. Фотограф: DHL Новата база
Теренът не е благосъстоятелност на компанията, като базата ще бъде построена особено за потребностите на спедитора на правилото " build to suit lease ". Тя ще има крос-док с повърхност 800 кв. м, административна част от 1200 м² и складово хале от 3000 кв. м. В халето със светла височина 11.70 кв. м ще се прави високо-стелажно депозиране на транспортни палети, което е допълнено от опцията за " side-loading ". Крос-докът включва " inbound " зона с 6 рампи, " outbound " зона с 5 рампи, в това число ниво-изравнителна рампа вид " Jumbo ". Цялостната площадка включва 4500 кв. м маневрени площи, 11 товаро-разтоварни рампи, паркинг за 44 леки и 8 лекотоварни коли, като е планувано озеленяването да е над 35% от общата повърхност от имота.

" Постоянно изменящите се упования на бизнеса за оптимална организация на процесите, в това число доставка на нужните материали на точното място и в точния миг, при заложени упования за високо качество с минимални разноски, удостоверяват нуждата от логистични бази, разположени в региони като този ", коментирал Калоян Стефанов, шеф на DHL Logistics по време на първата копка, направена на 15 март.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР