Логистично е невъзможно провеждането на предсрочни парламентарни избори на 9

...
Логистично е невъзможно провеждането на предсрочни парламентарни избори на 9
Коментари Харесай

Даунинг стрийт: Логистично е невъзможно изборите да са на 9 декември

Логистично е невероятно провеждането на предварителни парламентарни избори на 9 декември, разгласи представител на английското държавно управление, представен от локални медии.

Либералните демократи и Шотландската национална партия желаят изборите да се проведат на 9 декември.
 Европейски Съюз отново отсрочи Брекзит - този път за 31 януари 2020 година Обновена
Европейски Съюз отново отсрочи Брекзит - този път за 31 януари 2020 година

Това заяви ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск

Говорителят акцентира, че Джонсън е декларирал пред кабинета, че изборите би трябвало да прекратят " парализата " и да осъществят Брекзит . Правителството възнамерява да придвижи на второ четене законопроекта за предварителни избори, който е подкрепян от целия кабинет, добави представителят и увери, че държавното управление не има намерение да понижава долната възрастова граница , както желаеха лейбъристите, тъй като ще аргументи " административен безпорядък ", в случай че съвсем 3 милиона английски жители получат право на глас.

В понеделник Джонсън разгласи, че ще внесе законопроект за предварителни избори на 12 декември , откакто Народното събрание отхвърли предлагането му за избори съгласно процедурата към Fixed-term Parliaments Act, при която беше нужната поддръжка на 2/3 от депутатите . Но източници обявиха, че държавното управление е склонно да реалокира датата на изборите на 10 или 11 декември.

Говорителят на английското държавно управление акцентира, че в случай че бъде решено изборите да се проведат на 9 декември, Народното събрание ще би трябвало да бъде разхлабен от този петък , с цел да се обезпечат нужните 25 работни дни сред разпускането на Народното събрание и изборите . Според представителя това ще затрудни обстановката с приемането на законопроекта за изборите и обособен проектозакон за бюджети за Народното събрание на Северна Ирландия, които би трябвало да бъдат прокарани в двете камари на английския парламент и да бъдат подписани от кралицата в точния момент. Освен това, по думите на представителя, 9 декември е понеделник, което значи, че подготовката ще е през уикенда , а това ще е мъчно и скъпо логистично.

По-рано през днешния ден Лейбъристката партия разгласи, че ще поддържа предварителни избори преди Коледа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР