Логистичният център е разположен на над 6000 квадратни метра площ.

...
Логистичният център е разположен на над 6000 квадратни метра площ.
Коментари Харесай

"Метро" откри в София логистичен център за доставки на хотели и ресторанти

Логистичният център е ситуиран на над 6000 квадратни метра повърхност.

© Николай Дойчинов Още по тематиката
" Метро България " обнови отделите за вино в 11-те си магазина в страната

Сертифицирани експерти в комерсиалните обекти ще поучават клиентите при избора им
25 ное 2017
" Метро " откри биозони в 11-те си магазина в страната

В тях се оферират над 1500 хранителни и нехранителни биосертифицирани артикули
22 окт 2017
Около 30% от заведенията сменят собствеността и профила си

Модерният тренд е азиатската кухня, демонстрират наблюденията на онлайн платфрмата zavedenia.com
10 окт 2017
" Метро " изкупува плодове, зеленчуци и месо непосредствено от фермери

Веригата разгласи формалния старт на плана си " Отгледано с грижа в България "
27 юни 2017 " Метро " откри в София логистичен център за доставки на хотели и заведения за хранене, ситуиран на над 6000 квадратни метра повърхност. Инвестицията надвишава 4 млн. лева, а препоръчаните артикули са 3000 типа. Заетите в базата са 70, а други 50 ще се грижат за доставките.

Предимствата

Професионалните клиенти на " Метро " могат да декларират непрекъснато нужните за заведенията храни и питиета през специфична онлайн система за електронни поръчки. Заявките се получават на платформата за дистрибуция на хранителни артикули – FSD (Food Service Distribution Platform). Поръчките се сортират и подреждат в специфични контейнери и до сутринта на идващия ден се доставят от камионите на комерсиалната верига до вратата на обектите.

FSD икономисва на хотелиери и ресторантьори времето за пътешестване и извършване на покупки в магазин и понижава транспортните им разноски. " За нас FSD платформата е стратегически план и сериозна инвестиция. Тя съставлява иновация за целия бизнес. Работата на хотелиерите, ресторантьорите и кетъринга не е лесна. Те би трябвало да се оправят с голям брой артикули, потребителски условия и снабдители. FSD платформата оказва помощ на нашите клиенти да спестят сила, да обслужват по-добре своите клиенти, да се концентрират върху ръководството на своя бизнес ", заключи Атила Йенисен, основен изпълнителен шеф на " Метро България ".

До началото на летния сезон компанията ще открие още един логистичен център във Варна, заяви Йенисен.

По данни на комерсиалната верига над 390 000 бизнес клиенти – магазини, дребни търговци и компании, и над 6000 ресторанта разчитат на " Метро " за своите доставки. Дружеството чака броя на обслужваните посредством FSD платформата ХоРеКа клиенти да надвиши 1000 през 2018 година

Нов метод

През 2017 година " Метро България " наложи смяна в бизнес модела си за доставяне с плодове, зеленчуци и месо, като стартира да доставя в магазините си артикули непосредствено от локални аграрни производители. По този план, наименуван " Произведено с грижа в България ", над 200 аграрни производители на плодове и зеленчуци, както и над 100 производители на месо, развиват подбрани от компанията сортове и разнообразни типове скотски артикули, подобаващи за сполучливия бизнес на професионалните клиенти на компанията.

В края на октомври компанията откри специфични зони за биопродукти в 11-те си търговски обекта в страната. Биосекторите са на правилото " магазин в магазина ", ситуирани са на повърхност от по 100-140 квадратни метра и съдържат по над 1500 хранителни и нехранителни биосертифицирани артикули. Така " Метро България " стана първата компания в METRO Group, която обособи и изнесе своя биоасортимент в независим отдел.

Новост е също, че " Метро България " е първата и единствената към този момент в системата на групата, оперираща в 28 страни, която стартира произвеждане на биопродукти под личната марка на веригата Fine Life Bio. С този бранд се оферират над 100 продукта в четири категории: млечни; съществени храни; плодове, зеленчуци, ядки; сладкиши. За тази марка работят трима български снабдители, които са спечелили търга.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР