Логистична грешка при доставката на камион с хлор в Акуатикс

...
Логистична грешка при доставката на камион с хлор в Акуатикс
Коментари Харесай

Логистична грешка едва не предизвика екологична катастрофа в Олимпийския парк на Лондон

Логистична неточност при доставката на камион с хлор в „ Акуатикс Сентър “ – домът на водните спортове по време на Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година, докара до химическа реакция, която разпръсна гибелен газ из комплекса, намиращ се в парк “Кралица Елизабет”.

Това е принудило хората вътре да изоставен постройката поради проблеми с дишането, а живеещите в близост са били предизвестени да не отварят вратите и прозорците си.

Повече от 200 души са евакуирани от водния център и заобикалящите здания. Вдишалите рисковия газ са получили здравна помощ на място.

Пожарникарите са разкрили, че високо количество хлориран газ е изтърван в „ Акуатикс Сентър “ в резултат от химическа реакция. Служителите на комплекса споделят, че случаят се е случил, до момента в който компанията, отговаряща за оборудванията и машинното поделение, е приемала химикали за басейна.

Снимки демонстрират наследник камион с изоставени бутилки солна киселина на открито. Не е ясно какво се е случило след това, само че експерти акцентират, че хлор и солна киселина не трябва да се съхраняват на едно място и в никакъв случай не трябва да се смесват при никакви условия, защото могат да провокират изпускането на хлориран газ.

Това съединяване е толкоз смъртоносно, че е употребявано като химическо оръжие по време на война в предишното. То може да е съдбовно, в случай че се вдиша задоволително огромно количество. Приемането му провокира дефицит на въздух, замаяно зрение, пареща болежка в носа, очите и гърлото, а по кожата се появяват мехури.

Плувният център, който се намира на метри от стадиона на елитния Уест Хям, е подложен на интензивна вентилация, а кметът е помолил жителите да заобикалят региона.

Спешна помощ е извикана малко преди 10:00 часа сутринта локално време, откакто токсичното вещество е обхванало постройката от вътрешната страна, в това число плувния басейн и зоната за гмуркане.

Пострадалите са със признаци на главоболие и затруднено дишане поради изпаренията. Забелязани са и чиновници, лежащи на паважа.

На място са пристигнали повече от 20 коли за спешна помощ и 3 пожарни, подкрепени от полиция. Кадри от хеликоптер демонстрират по какъв начин медици оказват помощ на страдащи посред паркинга.

„ Полицаи са извикани от пожарната в 09:53 часа в сряда поради приключване на токсични изпарения в „ Акуатикс Сентър “. Служители на незабавна помощ също са се отзовали на позвъняването, изпращайки голям брой запаси. Голям брой хора са евакуирани от пространствата “, разкриват от „ Скотланд Ярд “.

BREAKING: The London ambulance services says it is responding to a “major incident” at the aquatics centre in the Queen Elizabeth Olympic park. Crew are treating a number of patients for “breathing difficulties”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР