Логиката за появата на процесорите Intel Coffee Lake Refresh от

...
Логиката за появата на процесорите Intel Coffee Lake Refresh от
Коментари Харесай

Стана ясно кой разграбва процесорите Intel Coffee Lake Refresh с изключена графика

Логиката за появяването на процесорите Intel Coffee Lake Refresh от серия F с изключена графика е ясна. Компанията би трябвало някъде да продаде бракуваните екземпляри с нестабилна работа на графичното ядро. Странното в тази обстановка е друго – тези процесори се продават на същата цена като екземплярите с обикновено работеща графика. Уеб изданието CRN обясни обстановката.

Порталът сподели, че в Съединени американски щати делът на продажбите на процесорите от серия F е към 10% от всички продажби в десктоп сегмента. Редица дистрибутори демонстрират, че във второто тримесечие на тази година делът на тези процесори е достигнал 16%. С какво тези орязани процесори притеглят купувачите?

Всичко се оказа непристойно просто. Intel се е вслушал в рецензиите и е почнал да подтиква продажбите на процесорите от серия F посредством взаимни акции с производителите на графични карти . Производителите на видеокарти вършат солидна отстъпка на графичната карта, в случай че тя е закупена от компания за сглобяване на компютри, която в своите конфигурации употребява процесорите от серия F. И още, в сходни случаи на купувачите се дават приятни бонуси като игри или профилиран програмен продукт. По този метод за производителите става преференциално потреблението на тези процесори без графика, тъй като те ги слагат в компютри, в които има графична карта.

Американските производители на компютърни системи с огромен възторг се отнасят към тази самодейност и разграбват процесорите Intel Coffee Lake Refresh с изключена графика.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР