Логиката показва, че намереният дрон край Тюленово е по-скоро украински,

...
Логиката показва, че намереният дрон край Тюленово е по-скоро украински,
Коментари Харесай

Керемедчиев: Логиката показва, че намереният дрон край Тюленово е украински, може да бъде връчена протестна нота

Логиката демонстрира, че откритият дрон край Тюленово е по-скоро украински, в сравнение с съветски. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи.

" И за какво считам по този начин? Защото в действителност, в случай че погледнете по какъв начин нанасят въздушни удари надлежно Русия и Украйна, ще забележите, че Русия по-скоро употребява далекобойни ракети за поразяване на цели в западната част на Украйна, включително и свързани със силозите, които бяха за зърно, и пристанищната инфраструктура за нейното заличаване, в сравнение с дронове. А пък по-скоро Украйна употребява повече дронове за нахлуване против Крим, инфраструктурата, цели на Руския военноморски флот. Разбира се, не може това да се каже на 100%, тъй като знаете, че бяха открити следи от съветски дрон и на територията на Румъния. Но в действителност, видяно логичен, Украйна употребява доста повече дронове, бойни дронове наоколо до България, в сравнение с Русия. Затова считам, че евентуално е да е украински, само че несъмнено, би трябвало да се създадат съответните проучвания ", изясни Керемедчиев. 

По думите му доста мъчно ще може да се откри какво произвеждане е въпросният дрон, защото и Русия, и Украйна са почнали да създават към този момент свои дронове: " Едните на Украйна – по лиценз на Турция, а другите на Русия – копирайки дронове на Иран. Така че завършек на сметка значимото е, че такива произшествия ще бъдат все по-чести наоколо до нашите териториални води, заради смяната на спецификата на водене на бойни дейности ".

Милен Керемедчиев акцентира, че сходни произшествия са доста редки към този миг: " Нека въпреки всичко да отбележим, в случай че си спомняме в по-далечното минало, когато имаше интервенцията на НАТО против Сърбия и някогашна Югославия тогава, когато заблудена ракета падна и унищожи покрива на една къща наоколо до София. Така че такива произшествия се случват. Случват се, тъй като с увеличение на броя на потреблението на такива средства е обикновено да има и такива, които да не доближават своите цели.

Вижда се, че при започване на есента, когато се чака и времето да стане все по-лошо за сухопътни интервенции, потреблението на дронове, въздухоплавателни средства, включително и авиация, ще има все по-голямо значение. Затова съгласно мен броят на набези с дронове и от двете страни ще сте се усили. В началото на войната в Украйна, която стартира Русия, нейната теория беше напълно на сухопътна интервенция с поддръжката на Военновъздушните им сили. Използването на дроновете не беше заложено в съветската военна тактика. Те са видяха тяхната изгода и по тази причина внезапно усилиха и лично произвеждане, несъмнено, и вноса на такива от Иран. Така че увеличението на броя на употребяваните дронове и от двете страни на фронтовата линия ще докара, несъмнено, и до такива произшествия в страни като България и Румъния, които въпреки всичко са допустимо най-близко до воденето на бойни дейности. 

Според някогашния зам.-министър на външните работи при установяването на собствеността на този дрон посланикът на страната, която го е произвела и употребила, би трябвало да бъде привикан в Министерство външните работи и да му бъде поискано пояснение:

" В по-силен текст може да бъде връчена и протестна нота. Това на дипломатически език значи, че България ще стачкува за тези дейности, които се правят наоколо до нейната територия. Така че има няколко механизма, които могат да се извършат по дипломатически път, само че първо би трябвало да се откри по неоспорим метод чие произвеждане е, защото доста е евентуално от отсрещната страна, която ще бъде набедена, да изискат доказателства от България и от нашите съюзни сътрудници за това, че този употребен дрон е тъкмо създаден в упрекваната страна. Нека първо военните специалисти да си свършат работа, а по-късно да влезе на ход дипломацията, само че аз чакам по-скоро остра реакция от страна на България, тъй като дори и този дрон да е, както има упования, да е пристигнал по море, по вода, т.е. да не е прелетял през цялата територия до България, все пак, съществуването му в български териториални води и на българска земя в последна сметка е нещо, за което ние би трябвало да изразим своето противоречие ", сподели още Милен Керемедчиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР