Логиката показва, че мерките трябва да продължат, за да задържим

...
Логиката показва, че мерките трябва да продължат, за да задържим
Коментари Харесай

Председателят на Българския лекарски съюз: Противоепидемичните мерки трябва да продължат

Логиката демонстрира, че ограниченията би трябвало да продължат, с цел да задържим платото, в което изпаднахме. Всеки ден се държим към 20 и няколко % позитивни проби. Това е добре, че няма по-голямо повишаване. Това сподели ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров в предаването " Тази събота " по bTV.

" Тепърва следва да усетим резултата на отворените заведения. Тази вълна стартира от началото на месеца, когато отвориха. Влиянието беше и на детските градини и учебните заведения ", добави той.

По думите му вирусът се приспособява към нас и точно поради това боледуват все по-млади хора.

" Ние водим едно редом съревнование с вируса. Ваксинираме и по едно и също време с това постановяваме ограничавания. Колкото повече хора се имунизират, толкоз по-бързо ще спрем да бъдем ограничавани ", сподели Маджаров.

Относно случаите на заразяване след сложена ваксина против COVID-19 доктор Маджаров посочи, че нито една ваксина против което и да е заболяване не дава 100% отбрана.

" Заболяването протича доста по-леко и това не е учудващо. Когато отминат тежките талази на ковид, тогава ще могат да се вършат по-подробни разбори на смъртността ", добави доктор Маджаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР