"Логично е, учим се в движение. Фактът, че има различни

...
"Логично е, учим се в движение. Фактът, че има различни
Коментари Харесай

Професор вирусолог каза, дали да пием парацетамол срещу коронавирус

"Логично е, учим се в придвижване. Фактът, че има разнообразни хипотези, значи, че не са ясни още нещата ". Това сподели вирусологът проф. доктор Златко Кълвачев, разяснявайки информацията, че е хубаво болните от ковид да пият парацетамол.

"Това, че се учим, удостоверява остарялата максима, че в случай че не си си научил урока по лесния метод, ще го научиш по сложния. Казвам, че едно дете би трябвало да си е научило да си мие ръцете на 2-3 години. Като се научи да брои, да му се каже, че вярното миене на ръце продължава 20 секунди. В учебно заведение би трябвало да научи, че има вируси и по време на епидемии хората не се събират на едно място ", сподели още професорът.

Опасен СПИСЪК на медикаменти, влошаващи положението при COVID-19

„ Ние още не сме в пика на ковид “, съобщи още вирусологът. Според него занапред ще нараства броят на инфектираните с COVID-19 в България, след което ще последва „ стабилизиране и по-късно ограничаване “ на разпространяването, а самата зараза ще отшуми.

Все още обаче има доста незнайни по отношение на болестта, а проф. Златко Кълвачев признава, че лекарите се учат в придвижване какви са проявленията и особеностите на болестта, като има разнообразни хипотези.

Някои споделят, че коронавирусът ще отмине, когато времето се затопли, само че тогава за какво има болни в Африка, където е топло, пита вирусологът. Другата теза, че вирусът може да бъде преборен от студа се опровергава от обстоятелството, че има болни в Норвегия.

Добрата вест е, че нямаме гърмеж на тежко протичащи случаи, счита проф. Кълвачев. Според него 80% от инфектираните ще го изкарат леко и ще придобият имунитет.

Вирусологът обаче отбелязва, че всичко е допустимо и има информация за наново болни от ковид. Проф. Кълвачев е безапелационен, че поддържа по-строгите ограничения, които предложи проф. Мутафчийски в събота вечерта.

Трябва да се поучим от опита на Китай в битката с ковид, съобщи проф. Кълвачев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР