Логично е Румен Радев да се кандидатира за втори мандат

...
Логично е Румен Радев да се кандидатира за втори мандат
Коментари Харесай

Съветник на Радев за Навални: Не е задължително да се коментират неща, случили се в чужбина

" Логично е Румен Радев да се кандидатира за втори мандат и считам, че ще го направи ", съобщи в предаването " Неделя 150 " по БНР професор Александър Маринов от Стратегическия съвет към президента. Той акцентира, че президентът е имал положителни четири години и уточни, че има висока поддръжка от жителите. По думите на професор Маринов, спорът на президента с изпълнителната власт не е самоцелна закачка или персонална свада , а кардинално разграничение по отношение на метода, по който се ръководи България, и резултатите от ръководството. Той беше безапелационен, че който и да е ръководещ и ръководи неприятно, би получил същите оценки от Стратегическия съвет към президента и това не би трансформирало техните оферти.
" Очевидно все още няма подобен подготвен и мощен състезател, само че има мощно предпочитание, от страна на жителите, да намерят ново политическо посланичество в лицето на партии и политици, които да стартират смяната . Тази смяна няма да е нито бърза, нито лесна, само че би трябвало да стартира. Това е развой и той стартира, без значение дали президентът го желае, или - не. Това е въпрос на трендове в българското общество, а не е нещо, което се е лимитирало в тези няколкостотин квадратни метра сред президентството и изпълнителната власт ", уточни, Маринов.
 Борисов пита за какво Радев мълчи за ареста на Навални (ВИДЕО) Борисов пита за какво Радев мълчи за ареста на Навални (ВИДЕО)
" Ние не сме като тях да наскърбяваме. Попитахме каква е позицията за задържането на Навални и за изгонените съветски дипломати на най-висшата...
Според него недоволството в обществото не е затихнало и то не се е примирило с метода на ръководство. Александър Маринов съобщи, че по тематиката за ареста на съветския опозиционер Алексей не са излезли с коментар и други президенти на европейски страни. " Това е въпрос на преценка. И самата реакция на българското държавно управление е особена - през обществените мрежи, публична институционална реакция няма. Съгласен съм с президента, че министър председателят и ръководещите би трябвало да се изкажат по проблемите, които засягат българското общество , а те са много сродни на това, което се случва в Русия ", изясни професор Александър Маринов. Той беше безапелационен, че не би трябвало безусловно да се произнасят българските политици по неща, които се случват в други страни , и посочи, че това може да се направи по степен на национална значителност и дали визира български жители зад граница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР