Логично е и ние очакваме третият мандат да бъде даден

...
Логично е и ние очакваме третият мандат да бъде даден
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Логично е третият мандат да бъде даден на БСП

„ Логично е и ние чакаме третият мандат да бъде даден на Българската социалистическа партия, защото това е нашият претендент – от Българска социалистическа партия беше препоръчан за президент и с главната роля на Българска социалистическа партия беше определен. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев в предаването „ Добро утро, Европа “ на Euronews Bulgaria.
Той акцентира, че третият мандат не е късмет за Българска социалистическа партия, а за България. „ Защото, в случай че отидем на избори, ние не можем да променим бюджета, а знаете, че сега работи бюджетът от предходната година. Служебният кабинет реши, че минималната заплата от 710 лева ще стане 780 лева, единствено че в бюджета пари няма. Тоест българите с минимална работна заплата на държавна работа няма да получат нито една стотинка допълнително, до момента в който не се избере вероятно ново държавно управление след възможни нови избори. При това не се знае дали и след новите избори ще се избере държавно управление. Затова партии в Народното събрание би трябвало доста да внимават по какъв начин ще водят договаряния по третия мандат “, предизвести социалистът.
„ Ще създадем всичко допустимо, в границите на здравия разсъдък, въз основата на целите и правилата, които са свързани с българския интерес, да бъде основано държавно управление. Дали и от кого то ще бъде подкрепено – аритметиката демонстрира, че без гласове на ГЕРБ и на „ Продължаваме промяната “, то няма по какъв начин да бъде определено. Така че или Политическа партия, или ГЕРБ, или и двете, по някакъв метод би трябвало да поддържат подобен кабинет “, разяснява проф. Румен Гечев.
По неговите думи е добре да има постоянен кабинет, даже с небосвод до локалните избори, тъй че да се одобри бюджет за 2023 година и да се обезпечат приходите на хората. Според проф. Гечев в възможен кабинет би трябвало да вземат участие политици, обвързани със съответните партии, с цел да се носи политическа отговорност.
Депутатът от левицата акцентира, че би трябвало да се преразгледат някои от поставените червени линии. „ По каква причина ориста на България – дали да има в този момент кабинет или да няма – ще зависи от военните дейности в Украйна? “, попита той и бе безапелационен, че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да се съгласи на такова изискване за държавно управление, което да вкарва България във военни дейности.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР