Логично е и.ф. главен прокурор Борислав СарафовБорислав Сарафов е роден

...
Логично е и.ф. главен прокурор Борислав СарафовБорислав Сарафов е роден
Коментари Харесай

Атанаска Дишева: Сарафов трябва да се оттегли, докато тече разследването за Нотариуса и Еврото

Логично е и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад. да се отдръпна от поста си, до момента в който тече инспекцията за данни, свързващи го с въпросите на Пепи Еврото и Мартин Нотариуса. Този извод направи в ефира на Дарик Атанаска Дишева, член на Висши правосъден съвет.
Всичко по тематиката: Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в правосъдната система 194
Дишева напомни, че като изпълняващ функционалностите основен прокурор Сарафов е назначен, а не е определен от правосъдните кадровици и това прави процедурата по отстраняването му доста бърза.

„ Логично е Прокурорската гилдия, която за по-малко от час го назначи за основен прокурор, по своя самодейност да го смени с различен и.ф. основен прокурор. Тук не става дума за онази комплицирана процедура, може да стане безусловно в границите на няколко часа “, сподели Дишева.

Адв. Емил Георгиев от Инициативата „ Правосъдие за всеки “ разяснява изнесена през вчерашния ден информация за подателя на заканите против арбитър Владислава Цариградска. Вчера от ГДБОП оповестиха, че техен създател е скитник, който сега се търси, с прозвището Червения корсар.

Георгиев подсети, че не какъв да е, а прокурор е предизвестил Цариградска „ да се кротне “ по делото, на което е била арбитър, а към този момент починалият Мартин Божанов–Нотариуса – страна. И запита: „ Каква е взаимовръзката сред Червения корсар и прокурора, който подшушва на Цариградска какво да прави - „ да се кротне “? Скитникът е общувал с прокурора ли? “

Дишева дефинира тази връзка като „ неоригинална “ и напомни, че бездомникът към този момент е употребен като „ допустимо решение “, визирайки и предишни негови сходни прояви.

Двамата разясниха и връзката сред някогашния основен прокурор и Петьо Петров - Пепи Еврото – някогашен началник на Столичното разследване, апетитен също за дилър на въздействие в правосъдната власт, а през днешния ден разгласен за търсене.

Те припомниха, че в деня на избора на Гешев за основен прокурор пред постройката на Висш съдебен съвет група хора стачкуваха в негова отбрана, предвождани от Любена Петрова, някогашна брачна половинка на Пепи Еврото.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР