Логично е да помогнем с отбранителни оръжия на Украйна. Това

...
Логично е да помогнем с отбранителни оръжия на Украйна. Това
Коментари Харесай

Коалицията няма да се разпадна заради войната, уверява Владислав Панев

Логично е да помогнем с отбранителни оръжия на Украйна. Това съобщи съпредседателят на  " Зелено придвижване " Владислав Панев пред Българска национална телевизия.

Той предлага президентът на Украйна Володимир Зеленски да бъде изслушан посредством видеоконферентна връзка в нашето Народно заседание.

По думите му, ако не помогнем в този момент на нашите сътрудници, то те няма да ни оказват помощ и нас за в бъдеще, в случай че и тук има експанзия.

Коалицията няма да се разпадне от другите отзиви във връзка с войната в Украйна, увери Панев. България би трябвало да укрепва военната си мощ и рисковете за нас в един миг могат доста бързо да се усилят за часове. Тогава всички разчитаме на член 5 от контракта за НАТО, което значи, че експанзията против една членка на НАТО значи риск за цялото НАТО, сподели Панев.

Според него страната има задоволително опция да диверсифицира доставките от другите страни, с цел да няма проблем през другия отоплителен сезон. Няма по какъв начин да разчитаме дълготрайно на чипове от Тайван, уточни Панев.

Той счита, че инфлацията е вносна, а държавното управление се справяло добре с нея.

Владислав Панев разяснява и ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Освобождаването на Бойко Борисов от ареста демонстрира, че прокуратурата не се е трансформирала и продължава да бъде подвластна от предходната власт. Реакцията на прокуратурата била изцяло предвидима, стана ясно от думите му. 

През годините има задоволително насъбрана информация за рекет на държавната власт върху бизнеса. Министерство на вътрешните работи има явен проект, който ще си проличи в идващите дни, добави Владислав Панев.

Припомняме, на 17 март към 21 часа служители на реда са претърсили дома на някогашния министър председател Бойко Борисов и са го арестували. Той дружно с някогашния финансов министър Владислав Горанов и пиара на трите държавни управления на ГЕРБ Севделина Арнаудова престояха 24 часа в ареста.

Според прокуратурата няма съображение за покачване на обвиняване. По-късно имаше изказване и на премиера Кирил Петков и на вътрешния министър Бойко Рашков, които оспориха тезите на държавното обвиняване. От Министерство на вътрешните работи в отговор на прокуратурата заявиха, че са желали покачване на обвиняване и за тримата арестувани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР