Лодка с около 500 мигранти, сред които новородено бебе и

...
Лодка с около 500 мигранти, сред които новородено бебе и
Коментари Харесай

Лодка с 500 мигранти изчезна в Средиземно море

Лодка с към 500 мигранти, измежду които новородено бебе и бременни дами, изчезна в Средиземно море, оповестява " Ройтерс ".

Alarm Phone - организация, която приема позвънявания от кораби с мигранти в неволя, уточни, че е изгубила връзка с лодката в сряда сутринта.

По това време плавателния съд се е носел по течението, без работещ мотор, в намерено море на към 320 км северно от либийското пристанище в Бенгази и на повече от 400 км от Малта или италианския остров Сицилия.

Вчера италианската неправителствена организация Emergency съобщи, че корабите Life Support и Ocean Viking безрезултатно са търсили изчезналата лодка в продължение на 24 часа, само че не са разкрили следи от корабокрушение.

Говорител на службата за незабавни случаи през днешния ден заяви, че издирването продължава, и посочи, че мигрантите може да са били качени на друга лодка или да са съумели да поправят мотора си, след което да са траяли към Сицилия.

Вчера италианската брегова защита заяви за спасяването на 423 и 671 мигранти при две обособени операции в своите териториални води, а Alarm Phone разясни, че те нямат връзка с изчезналата лодка.

При обособен случай немската благотворителна организация SOS Humanity заяви, че 27 мигранти са били качени на петролен танкер и незаконно върнати назад в Либия.

Съгласно интернационалното филантропично право мигрантите не могат да бъдат връщани наложително в страни, където рискуват да бъдат съществено измъчвани, а за сходно отношение има редица доказателства в Либия.

Европейските държавни управления заемат все по-твърда линия във връзка с миграцията, в това число в Италия, която е изправена пред фрапантен растеж на идващите по море. От началото на годината са регистрирани над 47 000 акостирания на лодки по крайбрежията ѝ, спрямо към 18 000 през същия интервал на 2022 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР