Лодка с мигранти се преобърна край бреговете на Либия, като

...
Лодка с мигранти се преобърна край бреговете на Либия, като
Коментари Харесай

35 мигранти вероятно са загинали край бреговете на Либия


Лодка с мигранти се прекатурна край крайбрежията на Либия, като евентуално са починали минимум 35 души, заяви през днешния ден Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, представен от Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 588
Трагедията е станала през вчерашния ден покрай крайбрежията на либийския град Сабрата – съществена насочна точка за доста африкански мигранти, които се насочат рисковано странствуване през Средиземно море, сподели Международната организация по миграция (МОМ).

Организацията заяви, че са били извадени телата на шест мигранти, а останалите 29 души са изчезнали и се допуска, че са починали.

Това е следващият драматичен случай с мигранти от Северна Африка, които обезверено търсят по-добър живот в Европа, отбелязва АП. По данни на МОМ единствено през последната седмица минимум 53 мигранти са починали или се допуска, че са се удавили край крайбрежията на Либия.

По-рано този месец над 90 души, пътували в препълнена лодка, се удавиха в Средиземно море, дни откакто са отплавали от Либия, заяви неправителствената организация „ Лекари без граници “.         

През последните години трафикантите на хора се възползват от хаоса в Либия и прекарват мигранти през сухопътните граници с шестте ѝ прилежащи страни. Обикновено мигрантите са натъпквани в зле оборудвани лодки. Ако бъдат върнати в Либия, те нормално са отвеждани в ръководени от управляващите центрове за задържане, в където постоянно биват измъчвани.   

От началото на януари до 11 април са починали минимум 476 мигранти на път през централната част на Средиземно море, сочат данни на МОМ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР