Лодка, превозваща 41 мигранти, е достигнала... на плаж в Тенерифе. Това

...
Лодка, превозваща 41 мигранти, е достигнала... на плаж в Тенерифе.
Това
Коментари Харесай

Лодка с бежанци от Сенегал акостира в Тенерифе

Лодка, пренасяща 41 мигранти, е достигнала... на плаж в Тенерифе.

Това оповестиха от службата за незабавна помощ.

Оттам показаха, че лодката е акостирала в четвъртък следобяд, а трима от мигрантите са били откарани в болница с леки пострадвания.

Според Червения кръст, чиито чиновници са интервюирали мигрантите, лодката е напуснала крайбрежията на Сенегал осем дни по-рано.

Сред тях имало " най-малко един малолетен ", съобщи представител пред Агенция Франс Прес, без да прецизира националността на избавените мигранти.

Сенегал се намира на към 1500 км южно от испанските острови.

Лодката дойде, до момента в който испанската брегова защита продължаваше да търси три лодки с към 300 мигранти, за които испанската неправителствена организация Caminando Fronteras, която оказва помощ на бедстващи мигрантски кораби, заяви, че са се изгубили .

Испанската брегова защита Salvamento Maritimo заяви, че самолетът, изпратен в четвъртък, не е разкрил нищо, а неин представител съобщи, че спасителите са се свързали с кораби в региона за помощ и са в контакт и със сенегалските управляващи.
 Испания пресича незаконната миграция от Сенегал
Испания пресича незаконната миграция от Сенегал

Лодката превозвала 80 мъже и шест дами

Caminando Fronteras съобщи, че най-голямата лодка е напуснала южния риболовен град Кафунтин на 27 юни и е превозвала към 200 души, " измежду които доста малолетни ".

Другите два, единият с 50-60 души, а другият с 65 души, напуснаха Мбур на към 75 км южно от столицата Дакар .

Испанските острови от дълго време са притегателна точка за мигрантите, търсещи по-добър живот в Европа, като доста от лодките потеглят от крайбрежията на Мароко, Западна Сахара, Мавритания и Сенегал.

Атлантическият маршрут обаче е изключително рисков заради мощните течения, а мигрантите пътуват в претрупани дървени лодки, известни като пироги, които постоянно не са годни за корабоплаване и нямат задоволително питейна вода.
 Бежанец от Сенегал завоюва €400 000 от испанската коледна <a href=лотария " >
Бежанец от Сенегал завоюва €400 000 от испанската коледна лотария

Дни преди да купи билета изгубил работата си

Прекосяването на Атлантическия океан стартира да нараства в края на 2019 година, откакто засилените патрули по южното крайбрежие на Европа фрапантно понижиха пресичането на Средиземно море .

През първите шест месеца на 2023 година 7213 мигранти са достигнали Канарските острови с лодки, сочат данни на Министерството на вътрешните работи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР