Лобизъм при гласувания мораториум за електроенергията има, но той е

...
Лобизъм при гласувания мораториум за електроенергията има, но той е
Коментари Харесай

Тома Биков: Сформираното управление е ляволиберално, а техен ментор е Румен Радев

Лобизъм при гласувания мораториум за електрическата енергия има, само че той е в ръководещото болшинство, което отхвърли единомислещо предлагането на ГЕРБ да отпадне дотацията за ВЕИ. Това сподели Тома Биков от ГЕРБ в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия. по думите му цените за битовите консуматори би трябвало да бъдат арестувани, с цел да могат хората да преживеят зимата. Оттук нататък обаче би трябвало да последват редица ограничения. „ Те би трябвало да компенсират ЕРП-тата. Това значи да се вземат съответни дейности и в границите на КЕВР, и в границите на държавното управление ", съобщи Биков. Втората мярка би трябвало да бъде компенсиране на бизнеса. „ От няколко месеца е реалност огромна ценова рецесия. Очаквайте цените да скочат още, и то заради липса на действителни ограничения, които да възпират растящите цени ", добави Биков.

Няма бойкот в предлагането на КЕВР за нарастване на цените на електрическата енергия, безапелационен бе депутатът от ГЕРБ.

Най-горещата тематика съгласно него ще бъде бюджетът за идната година. Именно в бюджета доста ясно ще си проличи структурата на ръководството. „ Това ръководство е конструирано главно на две групи хора - партийни и корпоративни министри, и конфликтът ще бъде сред корпоративните лобита ", разяснява Биков.

Сформираното ръководство депутатът от ГЕРБ дефинира ляволиберално. То се ръководи от неопитни хора, а техен наставник е Румен Радев.

Според него Македония не е направила нито една стъпка във връзка с България и нашата страна не би трябвало да трансформира позицията си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР