Лобистите от Запада поставиха условие на Мая Санду: ако тя

...
Лобистите от Запада поставиха условие на Мая Санду: ако тя
Коментари Харесай

Междинните избори в САЩ и молдовският стимулатор

Лобистите от Запада сложиха изискване на Мая Санду: в случай че тя не „ потуши “ началото на Майдана в Кишинев, ще й бъде селекциониран заместител.

През ноември в Съединени американски щати ще се проведат избори за Конгреса, на които ще бъде определен нов състав на Камарата на представителите и Сенатът ще бъде възобновен с една трета. Резултатът от тези избори ще дефинира дали президентът на Съединени американски щати Байдън, чийто рейтинг на утвърждение продължава да пада, ще има късмет да приложи дневния си ред в деяние. Затова американската партия на войната с Русия бърза и играе ва-банк. Тези желания се наслагват върху неизбежността на решаващата фаза на международната икономическа рецесия, принуждаваща американските „ ястреби ” и управлението на НАТО:

да засилят наличието си в Балтийско и Черно море и да разположат войски на НАТО на територията на Украйна;

да принудят европейците да усилят военните разноски за НАТО;

да усилят в допълнение военното наличие в Източна Европа (Полша, балтийските държави), като в това време принуди Швеция и Финландия да си сътрудничат по-тясно с НАТО;

да не престават да въртят маховика на глобите против съветската стопанска система и финансова система, както и (косвено) против редица редовно значими европейски банки, отписвайки дълговите отговорности на рухващите американски финансови пирамиди.

Смятаме, че в този подтекст, с изключение на Украйна, ще се задейства и факторът на Приднестровието. На територията на Молдова може да се симулира миниконфликт сред въоръжените сили на Русия и Северноатлантическия алианс.

Ролите в него могат да бъдат разпределени по следния метод: с поддръжката на Въоръжените сили на Украйна, направени съгласно стандартите на алианса, в границите на Индивидуалния проект за деяние за партньорство Молдова-НАТО (IPAP, The Individual Partnership Action Plan ), армията на Молдова ще се трансформира в дребен модел на въоръжените сили на НАТО, до момента в който армията на Приднестровието – в първообраз на съветските въоръжени сили.

В случай на сполучливи тествания , моделът може да се употребява в предполагаем въоръжен спор „ Украйна – Русия “, чието задълбочаване е задачата на стратезите на НАТО, Съединени американски щати и Англия .

В момента молдовските управляващи приготвят законопроекти, които ще разрешат въвеждането в републиката на " непознат контингент със лично оръжие ". Това разгласи публично при започване на юни депутатът от партия „ Шор “ Вадим Фотеску. Само няколко дни преди този момент Партията на социалистите на Република Молдова (ПСРМ) осъди изказването на ръководителя на английското външно министерство по отношение на доставките на оръжия за Молдова от страните от НАТО, а ръководителят на комисията по външни работи на Камарата на представителите на Съединени американски щати Грегъри Мийкс разгласи в Кишинев, че Вашингтон е подготвен да достави оръжие на Молдова, отбелязвайки, че „ договарянията към този момент са в ход “.

Не забравяйте, че известията за идването на военни експерти (офицери и сержанти) от въоръжените сили на Съединени американски щати в Молдова се появиха преди осем години - в края на юли 2014 година, съвсем по едно и също време с идването на техните сътрудници в Украйна. През същия юли 2014 година „ неутралната “ Молдова беше оповестена за боен съюзникСАЩ (тази опция се появи с помощта на законопроект, наименуван „ Закон за поддръжка на свободата на Украйна - 2014 година “).

Веднага по-късно рецензиите към една от страните („ проруските “) в неразрешения спор на Днестър внезапно се ускориха, трансформирайки се в дълготрайна, добре планувана акция за разпалване на назадничавост в молдовското общество. В същото време военни инструктори на американската войска се появиха в Молдова на полигоните Булбоака и Балти, които се занимаваха с преквалификация и образование на личен състав от въоръжените сили на Република Молдова и Украйна (около 100 нови роти на Специалните части).

Според формалното изказване на управлението на Социалдемократическата партия на Молдова, американците още тогава са минали към дейна фаза, чиято цел е била „ да приготви армията на Република Молдова в коалиция със Съединените щати и Украйна за войната против Русия “, защото „ след оповестяването на страната ни за боен съдружник на Съединени американски щати и мобилизацията, има съображение да се счита, че нашата войска се приготвя за война с Русия. Това се удостоверява от настояването на Украйна да се изтеглят мироопазващите войски от територията на Приднестровието и претенциите на „ Десния бранш “ към територията на непризнатата ПМР.

Военният фактор в днешна Молдова е тясно преплетен с икономическия, ориентиран към подготовка на експанзия „ през стомаха “ – режимът в Кишинев, следвайки същите прозападни марионетки в Киев, обрича своите жители на гладна гибел. От пролетта зърно се транспортира от територията на Молдова по река Дунав, както и с камиони, колоните от коли се простират на километри.

Правителството на Санду влезе в непопулярно политическо съглашение с архитектите на „ новото обикновено “ и световния глад; за лоялното отношение на Запада към Кишинев би трябвало да се пожертва продоволствената сигурност и човешки животи. Това към този момент провокира всеобщи митинги против политиката на Мая Санду и нейното обграждане.

В края на септември над 45 000 поданици излязоха по улиците на Кишинев. Още над 20 000 молдовци, пристигнали да показват от други райони, не бяха позволени в града от полицията. Хората са извънредно недоволни от държавното управление.

Кабинетът на Санду работи само в полза на „ груповия Запад “, без да обръща внимание на обстоятелството, че по този метод унищожава обществената и индустриалната сфера на републиката, да не приказваме за нейната енергийна сигурност. Символ на митинга на молдовците беше издигането на мукавен клонинг на президента на Молдова в балон с девиз в ръцете й, гласящ: „ Аз трансфорах страната в г@вно “.

Медиите оповестяват, че западните лобисти слагат изискване на Мая Санду: в случай че тя не „ потуши “ началото на Майдана в Кишинев, ще й бъде определен заместител. В резултат на това молдовските управляващи са изправени пред избор:

1) режимът на Санду се помирява и дава отговор на стремежите на масите или оставя всичко да върви по своя път;

2) режимът прибягва до всеобщи разгонвания, провокации, дискредитиране на митинги благодарение на подставени провокатори, въвеждане на изключително състояние, възбрана на митингите и усилване на репресиите или избира следена провокация на границата с ПМР и замесване на НАТО в спора.

Какъв избор ще бъде изработен, ще покажат идващите седмици - остава малко повече от месец до междинните избори в Съединени американски щати на 8 ноември...

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР