Лобисти пречат ЕС да наложи на Беларус повече и по-строги

...
Лобисти пречат ЕС да наложи на Беларус повече и по-строги
Коментари Харесай

Тихановска призова европейските медии да не наричат Лукашенко президент

Лобисти пречат Европейски Съюз да наложи на Беларус повече и по-строги наказания, съобщи през днешния ден пред Европейския парламент беларуската опозиционерка Светлана Тихановска.

Тя очерта стъпки в три направления, с цел да се усъвършенства ситуацията в Беларус. По нейните думи е належащо Европейски Съюз да продължи с непризнаването на режима и преизбирането на Александър Лукашенко за президент. Тихановска прикани европейските медии да не назовават Лукашенко " президент ".

Според нея Европейски Съюз повече не би трябвало да изпраща посланици в Минск, нито да акредитира нови посланици на Беларус. Тя настоя Беларус да бъде изключена от Интерпол, както и интернационалните съдилища да проверяват чиновниците на беларуския режим, виновни за закононарушения против правата на индивида.

Тихановска прикани да се прекъсне достъпът до запаси на държавното управление в Минск, както и Англия и Съединени американски щати да следват европейските наказания. Тя настоя Европейски Съюз да помогне на гражданското общество, медиите и неправителствените организации в нейната татковина.

Според нея бъдещето на Беларус ще бъде построено от емигриралите опозиционери. Тя прикани те да бъдат подкрепени с издаването на позволения за краткотрайно престояване в страните от Европейски Съюз, в които са пристигнали, и да им бъде обезпечено право на работа.

Изявленията не са задоволителни, Европа би трябвало да бъде по-решима против автокрациите, Европейски Съюз се задейства против управляващите в Минск едвам девет месеца след началото на репресиите - при отклоняването на полета на " Райънеър ", уточни Тихановска. Видяхме, че Европа може освен да приказва, само че и да работи, добави тя във връзка към този момент признатите наказания против Минск и в това число против Лукашенко.

Става късно, време е за решителни ограничения. Над половината жители на Беларус желаят нови президентски избори. Моля за поддръжка, въпреки че може би това е неприятно за вашите нации или бизнеси, обърна се тя към евродепутатите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР