Лобистът в съдебната власт Мартин Божанов-Нотариуса е провел два разговора

...
Лобистът в съдебната власт Мартин Божанов-Нотариуса е провел два разговора
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Последният разговор на Нотариуса - с дясната ръка на Гешев?

Лобистът в правосъдната власт Мартин Божанов-Нотариуса е провел два диалога по телефона малко преди да бъде гръмнат с патрон в главата на 31 януари. Единият от диалозите е бил с обвинен за похищение и ликвидиране, станало при започване на годината. Другият е с магистрат.

По всяка възможност първият е синът на някогашния финансов министър Стоян Александров Петър Александров, който отвлече, изтезава и умъртви собствен дебитор с 300 хиляди незабавно след Нова година.

По-интересен е вторият диалог, който съгласно изтъкнат криминалист, е с извънредно непосредствен до Иван Гешев магистрат. Едната версия е за добре известния Боян Магдалинчев от Висш съдебен съвет, който обаче май скъса другарските си връзки с Каскета предходната есен.



Още ли дърпа конците Каскета?

Другият пък е военният прокурор Адалберт Живков, който е прочут с това, че Гешев персонално го пращаше да управлява знакови следствия. Той се прочу през 2022 година, когато цъфна на мястото на злополуката на Георги Семерджиев по едно и също време с полицията.

" Този боен прокурор е доближен до основния прокурор Иван Гешев. Всички го знаят. Някой го е изпратил там, с цел да види какво се случва ", оплака се тогава проверяващия Иван Савов.

Година по-рано Гешев награди персонално въпросния Живков за помощта му в разкриването и изгонването на 11 съветски шпиони, с което Каскета се хвали до през днешния ден.



Адалберт изяснява какво е правил на " Черни връх "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР