LLM агентите днес са гореща област на изследване и развитие.

...
LLM агентите днес са гореща област на изследване и развитие.
Коментари Харесай

Microsoft представи фреймуърк за комуникация на езиковите модели

LLM сътрудниците през днешния ден са гореща област на проучване и развиване. Взаимодействайки между тях, сътрудниците могат да се употребяват в разнообразни задания, в това число създаване на артикули, моделиране на всеобщото държание и основаване на персонажи в игри. Но проблемите с халюцинациите и непредсказуемото държание остават. Въпреки това огромните софтуерни компании залагат на потреблението на LLM сътрудниците в бъдещите приложения и операционни системи. Така да вземем за пример Microsoft пусна своя лична библиотека с отворен код на Python, наречена AutoGen, с цел да се състезава в конкуренцията за основаване на фреймуъркове за LLM приложения.

AutoGen е „ фреймуърк за опростяване на организацията, оптимизацията и автоматизацията на работните процеси на LLM “. Основната концепция на AutoGen е да се основават „ сътрудници “, които са софтуерни модули, работещи на LLM като GPT-4. Тези сътрудници споделят между тях посредством известия на натурален език, с цел да извършват разнообразни задания. Агентите могат да бъдат персонализирани и допълвани благодарение на техники за бързо планиране и външни принадлежности, които им дават опция да извличат информация и да извършват код. С помощта на AutoGen разработчиците могат да основат екосистема от сътрудници, които са профилирани в разнообразни задания и взаимодействат между тях.

Всеки сътрудник може да бъде обсъждан като обособена сесия на ChatGPT със свои лични неповторими систематични указания. Например, един сътрудник може да бъде инструктиран да работи като помощник по програмиране, който генерира код на Python въз основа на поръчки на потребителя. Друг сътрудник може да бъде рецензент на кода, който поправя неточностите в кода. След това отговорът от първия сътрудник може да бъде предаден като вход на втория сътрудник. Някои от тези сътрудници могат даже да имат достъп до външни принадлежности, като да вземем за пример приставки на ChatGPT от вида на Code Interpreter или Wolfram Alpha.

Този взаимен метод доста покачва успеваемостта. Според Microsoft AutoGen четворно форсира писането на код.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР