Lizzo е изправен пред нов съдебен процес от бивш служител, твърдещ тормоз, дискриминация

...
Lizzo е изправен пред друг съдебен процес от бивш служител,
Коментари Харесай

Lizzo е изправен пред друг съдебен процес от бивш служител, който твърди, че артистът е оправдавал враждебна работна среда, в която служителите са били подложени на тормоз, дискриминация и малтретиране. Аша Даниелс, дизайнер на гардероб, който работи по турнето на Лицо по-рано тази година, подаде новата жалба във Върховния съд на Лос Анджелис в четвъртък, същия ден, в който Лицо се очакваше да получи хуманитарната награда Куинси Джоунс от Black Music Action Coalition.

Костюмът посочва имена на множество хора, участващи в последното турне, включително Лицо, чието име е Мелиса Джеферсън, нейната продуцентска компания Big Grrrl Big Touring, Inc. (BGBT) и нейните гардеробни и тур мениджъри, Аманда Номура и Карлина Гулиота. Това идва на фона на друго дело, заведено през август от три от бившите танцьорки на Лицо, които я обвиниха в сексуален тормоз и насърчаване на токсични условия на труд, в които те бяха подложени на подигравки, расизъм и заклеймяване на теглото.

Идентифицирана в съдебното дело като професионален дизайнер на дрехи, Даниелс каза, че през януари 2023 г. се е свързала с Nomura, който я е помолил да се присъедини към турнето на Lizzo през 2023 г. Тя беше натоварена със задачата да промени и поправи облеклото за танцьорите от турнето, което тя е проектирала през 2022 г., според делото.

отговори на обвиненията, първоначално повдигнати от три бивши резервни танцьорки през август, като каза, че последиците от обвиненията са били „изключително трудни и изключително разочароващи“.

„Обикновено избирам да не отговарям на неверни обвинения, но те са толкова невероятни, колкото и да звучат и твърде скандални, за да не бъдат разгледани“, каза тя тогава.

Рон Замбрано, адвокат, представляващ Даниелс, каза пред CBS News в изявление в четвъртък, „С атаката на Лицо срещу другите ищци, чухме повече от две дузини бивши служители на Лицо, които споделят подобни истории за малтретиране и тормоз, които биха могли да бъдат потенциални нови ищци. няма да си тръгне."

"Лицо е шефът, така че парите спират с нея", каза Самбрано. „Тя е създала сексуализирана и расистко заредена среда по време на турнетата си, която нейният мениджърски екип вижда като оправдаваща подобно поведение, и така то продължава без контрол. Лицо със сигурност знае какво се случва, но избира да не слага край на това отвратително и незаконно поведение и участва себе си."

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР