Лизинговите вноски за нов електромобил в Германия са намалели до

...
Лизинговите вноски за нов електромобил в Германия са намалели до
Коментари Харесай

В Европа вече раздават електромобилите без пари

Лизинговите вноски за нов електрически автомобил в Германия са намалели до невиждано ниски равнища след решението на държавното управление да усили на €9 000 държавната помощ при покупка на модел на ток с цена до €40 000, оповестява BloombergNEF. Субсидията разрешава да се вземе кола на ток на практика гратис.

От веригата Autohaus Koenig, която разполага с 50 представителства в Германия, описват, че за 20 дни, откогато е въведен новият размер на държавната помощ, са получили запитвания от над 3 000 души и са сключили лизингови покупко-продажби с 300 от тях. " Ако имахме задоволително личен състав, резултатът щеше да бъде още по-добър ", споделя шефът по продажбите на компанията Волфганг Хубер.

Най-голяма държавна помощ при покупка на електрически автомобил в Европа дава Хърватия (до €9 297), следвана от Германия, Полша, Словакия, Словения и Унгария. Във Франция, където държавното управление усили размера на дотацията до €7 000, Renault Zoe може да се вземе на погашение за €79 на месец, а в Германия лизингът на електрически Smart EQ излиза по €99 месечно без първична вноска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР