Лиз Тръст ще се обгради със свои верни хора, подкрепящи

...
Лиз Тръст ще се обгради със свои верни хора, подкрепящи
Коментари Харесай

Лиз Тръс прави кабинет от лоялисти с тъмнокожи политици на ключови постове

Лиз Тръст ще се обкръжи със свои правилни хора, подкрепящи безусловно политиките й. Досега никой от поддръжниците на Сунак не е получил значими постове, макар че един от тях, Майкъл Елис, е спряган за основен прокурор.

И по този начин, по какъв начин реагират някои от тях? Един от високопоставените депутати, подкрепил Риши Сунак, показа пред Би Би Си: " Искрено желая тя [г-жа Тръс] да се оправи добре за положителното на страната и партията. Доста от нас са на това мнение, само че не липсва и безшумно бърборене в близост ".

Много депутати от торите чакат тя да назначи някои от поддръжниците на господин Сунак на по-нисши министерски постове - някои от тях може да се появят в сряда.

Депутат, подкрепящ Сунак, прибавя: " Тя наподобява твърдо решена да сътвори свое лично държавно управление и аз не я обвинявам. Тя би трябвало да сътвори чувството, че стартира нова глава. Но ръководството на партията неизбежно ще бъде главоболие през идващите месеци "

По-рано през днешния ден Лиз Тръс беше назначена за 56-ия министър-председател на Обединеното кралство от кралицата на гала в Балморал.

Тя се върна на обляната в дъжд Даунинг стрийт, където в къса тирада даде обещание да развие стопанската система посредством понижаване на налозите и реформи; да предприеме дейности за справяне с високите сметки за сила и да сложи здравната работа на " постоянна основа ".

Сунак, чиято оставка оказа помощ за рухването на Борис Джонсън, към този момент даде да се разбере, че не чака да му бъде препоръчана нова работа.

Поддръжниците му обаче приканиха Тръс да назначи " разнороден " кабинет, а не просто да се обкръжи с лоялисти.

Днес тя ще постави първия си парламентарен тест на новата си работа, когато ще се изправи против водача на лейбъристите сър Стармър по време на въпросите към министър-председателя.

За пръв път в историята към английския кабинет се причисляват няколко тъмнокожи политици. Към кабинета на новия английски министър-председател Лиз Тръс те ще заемат постове в основни министерства. Сред тях са английският министър на финансите Куаси Куартенг, външният министър Джеймс Клевърли и ръководителят на Министерството на вътрешните работи Суела Брейвърман.

Куартенг, чиито родители са от ганайски генезис, е първият негър министър на финансите в английската история, а Клевърли - първият негър министър на външните работи. Родителите на Брейвърман са от индийски генезис и са емигрирали във Англия от Кения и Мавритания.

По-рано във Англия необятно се обсъждаше, че военновъздушните сили на страната са спрели да одобряват новобранци от бял пол, с цел да реализиран задачите за етническо и полово многообразие в армията. Британското министерство на защитата отхвърля тази информация. Доклади от английските военновъздушни сили обаче демонстрират, че " цели за етническо и полово многообразие " фактически са били въведени. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР