Лиз Тръс и Борис Джонсън засилиха днес натиска върху британския

...
Лиз Тръс и Борис Джонсън засилиха днес натиска върху британския
Коментари Харесай

Лиз Тръс и Борис Джонсън искат Риши Сунак да изпрати изтребители на Украйна

Лиз Тръс и Борис Джонсън ускориха през днешния ден натиска върху английския министър-председател Риши Сунак да изпрати изтребители на Украйна, съобщи ДПА.

Двамата предходни министър председатели от Консервативната партия произнесоха дълги речи в Камарата на представителите по време на общо разискване на обстановката в Украйна.

Това беше първата изява на Тръс на парламентарната естрада в качеството ѝ на народен представител от 2012 година, когато за първи път стана министър, отбелязва ДПА.

" Нямам самообладание да види изтребители " в Украйна. " Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да се уверим, че Украйна ще завоюва тази война допустимо най-скоро. Всеки следващ ден коства живота на хора... би трябвало да създадем всичко допустимо, колкото се може по-бързо ", безапелационна бе Тръс.

Борис Джонсън от своя страна прикани държавното управление да да не губи повече време и " да даде (на Украйна) и самолети ". " Украинците се борят освен за своята независимост, само че и за свободата по света. Трябва да им дадем това, от което се нуждаят, не идващия месец, не идната година, а в този момент ", прикани той.

" Става все по-ясно, че Китай се готви да въоръжи руснаците ", предизвести също Джонсън.

Миналата седмица английският министър на защитата Бен Уолъс обаче сподели, че може да минат години, преди страната да даде самолети на Украйна, отбелязва ДПА.

Алекс Чалк, който дава отговор за публичните поръчки в министерство на защитата, съобщи в края на парламентарните диспути, че в бъдеще английските въоръжени сили ще образоват украински водачи за хвърчене с натовски изтребители, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Очакваме да стартираме образованието на първите украински водачи тази пролет. Не може да доставиш изтребител, преди да си обучил водач, и в това начинание не трябва да се губи време ", акцентира Чалк.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР