Лиз Чейни, която представлява щата Уайоминг в Камарата на представителите

...
Лиз Чейни, която представлява щата Уайоминг в Камарата на представителите
Коментари Харесай

Лиз Чейни загуби първичните избори на републиканците в Уайоминг от кандидатка, подкрепена от Тръмп

Лиз Чейни, която съставлява щата Уайоминг в Камарата на представителите в Съединени американски щати, бе победена на създадените през вчерашния ден първоначални избори на Републиканската партия в този щат в северната част на Средния запад от Хариет Хагман, предадоха Ройтерс и АП, цитирайки планирани резултати.

Хагман е подкрепяна от предходния американски президент Доналд Тръмп, а Чейни, щерка на някогашния вицепрезидент Дик Чейни, е част от вътрешнопартийната съпротива против възможното издигане на номинацията на милиардера на президентските избори през 2024 година Гласуването бе за установяване на претендента на републиканците от изборен регион в Уайоминг за междинните избори за Конгрес в Съединени американски щати през ноември.

Хариет Хагман печели безапелационно с 65,8 % от гласовете против 29,5 на 100 за Лиз Чейни, демонстрират планирани резултати.

" Днес, без значение какъв ще е изходът, сигурно e началото на една битка, която ще продължи ", сподели, откакто гласоподава през вчерашния ден, 56-годишната Чейни, съпроводена от татко си. " Ние сме изправени пред миг, в който нашата народна власт в действителност е под офанзива и под опасност. И тези от нас отвред - републиканци, демократи и самостоятелни, - които надълбоко имат вяра в свободата и които милеят за Конституцията и бъдещето на страната, са длъжни да слагат това над партията ", акцентира тя.

Лиз Чейни даде обещание да работи против вероятността републиканците още веднъж да предлагат милиардера за президентския пост, съобщи Франс прес.

" Ще направя всичко каквото би трябвало, с цел да не се приближи в никакъв случай повече Доналд Тръмп до Овалния кабинет " в Белия дом, даде да се разбере тя в миг, когато някогашният президент на Съединени американски щати държи Голямата остаряла партия крепко в своята хватка.

АП назовава дъщерята на Дик Чейни " най-яростния съперник на Доналд Тръмп в Конгреса измежду републиканците ". Франс прес я дефинира като " представителя на републиканците, които са срещу Тръмп ".

Лиз Чейни бе измежду членовете на Конгреса, които поддържаха несполучливата втора самодейност за премахване на Тръмп от поста. Тя е съпредседател на комисията в Конгреса, проверяваща смъртоносния взлом на Капитолия от последователи на Тръмп на 6 януари предходната година. Кръговете към някогашния президент си бяха сложили за цел да принудят Лиз Чейни или да се отдръпна от Камарата на представителите, или да се яви на първоначални избори.

Избирателната интензивност в Уайоминг през вчерашния ден бе с към 50 % по-висока, в сравнение с първичните избори на републиканците за губернатор на щата през 2018 година За значимото значение на гласуването приказва и фактът, че това бяха едни от най-скъпите първоначални избори в историята на Съединени американски щати. Лиз Чейни събра за своята акция 15 милиона $, а Хариет Хагман - 4 милиона $, отбелязва ДПА.

Чейни, която е със мощно консервативни позиции и е фокусирана върху въпросите на националната сигурност, бе определена за първи път в Камарата на представителите през 2016 година Баща й държеше това място в долната камара на Конгреса през 80-те години на предишния век.

Източник: Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР