Лийдс успя да си осигури място в четвъртия кръг на

...
Лийдс успя да си осигури място в четвъртия кръг на
Коментари Харесай

Лийдс разби Кардиф и се класира напред в ФА Къп, младок с гол след 26 секунди

Лийдс съумя да си обезпечи място в четвъртия кръг на Купата на Англия, откакто “белите ” съкрушиха с изразителното 5:2 в преиграването против Кардиф. Йоркширци приключиха наедно 2:2 преди седмица в столицата на Уелс.

С по две попадения се отличиха 19-годишният Вилфред Ньонто (1’, 36’) и Патик Бамфорд (71’, 76’), а един гол вкара и Родриго (34’). Точен за гостите бе Калъм Робинсън (86’, 90’), само че неговите попадения пристигнаха прекомерно късно, с цел да могат да повлияят изцяло на изхода на дуела.

Футболистите на Джеси Марш излязоха напред още в 26-ата секунда, когато Ньонто откри резултата в след превъзходен ножичен удар. До края на полувремето те към този момент като че ли бяха решили дуела след нови две попадения единствено в границите на две минути, когато първо Родриго повиши на 2:0, а незабавно по-късно още веднъж младока Ньонто вкара второто си попадение.

Кардиф си върна вярата след попадение от корнер при започване на втората част, само че тя бе бързо “угасена ” след интервенция на ВАР. Тогава на сцената се появи Патрик Бамфорд, който се появи от скамейката, с цел да добави нови две попадения на Лийдс, с което и подпечата първия триумфа на “белите ” от пети ноември насам.

Гостите стигнаха до две попадения в края на срещата, които бяха дело на Калъм Робинсън, второто от дузпа, само че те нямаше по какъв начин да трансформират изхода на дуела. Играчите на Джеси Марш ще срещнат спечелилия от конфликта Бореъм Ууд и Акрингтън в четвъртия кръг на шампионата.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР