Лийдс се представи по-добре от последните си мачове, но записа

...
Лийдс се представи по-добре от последните си мачове, но записа
Коментари Харесай

Ефектът на новия треньор не подейства на Лийдс. Тимът от Йоркшир отново загуби

Лийдс се показа по-добре от последните си мачове, само че записа пета поредна загуба в британската Висша лига. Йокшърци отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Лестър в дебюта на новия си треньор - Джеси Марш, който размени Марсело Биелса. Единственото попадение в мача осъществя Харви Барнс в 67-ата минута. Преди срещата двата тима и всички почитатели показаха съпричастност към Украйна в подтекста на съветската военна експанзия по отношение на страната.

Важна добра вест за " лисиците " бе, че Джейми Варди се завърна в стартовия състав и стартира мач за първи път през 2022 година

Срещата стартира с офанзиви и към двете порти, а още в третата минута Дан Джеймс бе покрай гол. Уелското крило бе изведен зад отбраната и стреля по диагонала, само че топката мина около вратата. Лийдс играеше на висока скорост и Шмайхел трябваше да се намесва на няколко пъти. Йоркшърци за първи път от много време не позволиха гол през първото полувреме и изглеждаха рискови в офанзива, само че не съумяха да стигнат до гол.

След почивката Лийдс продължи да основава рискове. Удар на Джеймс прати топката в съотборника му Рафиня, а Шмайхел се оправи чудесно, откакто Родриго отклони топката след ъглов удар. Вратарят на домакините направии ослепително избавяне след час игра, когато отрази удар на Рафиня от близко.

След като не се възползва от възможностите си, отборът на Джеси Марш позволи гол в 67-ата минута. Харви Барнс направи двойно с Келечи Ихеаначо и чудесно приключи. Попадението охлади ентусиазма на гостите и Лестър имаше преимущество в последната част на срещата, като Адемола Лукман пропусна да удвои задатъка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР