Лийдс разгроми Уест Бромич с 5:0 на неговия стадион. Срещата

...
Лийдс разгроми Уест Бромич с 5:0 на неговия стадион. Срещата
Коментари Харесай

Лийдс разгроми безпомощните си домакини от Уест Бромич

Лийдс разгроми Уест Бромич с 5:0 на неговия стадион. Срещата от 16-ия кръг на британската Висша лига се реши още през първото полувреме и сложи под подозрение възможностите на " дроздовете " да останат в елита и през идващия сезон.

Домакините направиха страхотна неточност в деветата минута. Ромен Сойерс върна към своя вратар Сам Джонстън, който беше отвън рамката на вратата си. Стражът опита да се върне, само че кълбото мина голлинията за 0:1.

" Дроздовете " пробваха да изравнят. само че в 31-ата минута Езгжан Алиоски усили преднината на Лийдс на 0:2.

Това пречупи играчите на Уест Бромич. В 36-ата минута Джак Харисън направи хубаво двойно подаване с Джак Бамфорд и направи резултата типичен - 0:3.

Само четири минути по-късно и Родриго влезе в листата на голмайсторите. Матеуш Клих даде извеждащия пас, а ударът на Родриго беше отклонен от бранител и заблуди Сам Джонстън - 0:4.
 Снимка 511611
Източник:

През второто полувреме мачът се доиграваше. Все отново в 72-ата минута Рафиня стреля отвън наказателното поле за 0:5. Асистенцията беше на Стюърт Далас.

След тази разгроман победа Лийдс събра 23 точки и е на 11-ато място. Разликата до втория и третия - Лестър и Евертън е единствено 6 точки.

След равенството с Ливърпул Уест Бромич не можа да затвърди постигнатото и остана на 19-о място с 8 точки. По-зле е единствено последният Шефилд Юнайтед с 2 точки. Задачата пред Сам Алардайс да избави отбора от изпадане наподобява невъзможна.
 Кристъл Палас измъкна точка против Лестър
Кристъл Палас измъкна точка против Лестър

" Лисиците " пропуснаха дузпа през първата част
 Снимка 511612
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР