Лийдс прекъсна серията си от три мача без победа в

...
Лийдс прекъсна серията си от три мача без победа в
Коментари Харесай

Лийдс се върна към победите след голово шоу с Мидълзбро

Лийдс прекъсна серията си от три мача без победа в Чемпиъншип и се наложи с 4:3 при гостуването си на Мидълзбро. Срещата беше от 44-ия кръг на Чемпиъншип. Българският национал Илия Груев стартира като титуляр и остана на терена през целия мач. 

С триумфа Лийдс събра 90 точки и излезе на второ място във краткотрайното класиране, изпреварвайки Ипсуич. Лидер е Лестър с 91 точки. Битката за директна промоция във Висшата лига се обрисува да бъде жестока в последните два кръга, а също така противниците на тима на Даниел Фарке са и с по мач по-малко. 

Домакините започнаха по-силно мача и поведоха в 7-ата минута посредством Айзея Джоунс. Седем по-късно Крисенсио Съмървил изравни. В 18-ата минута йоркшърци направиха цялостен поврат с гол на Патрик Бамфорд. 

След половин час игра Мидълзбро изравни резултата посредством Емануел Лате Лат. Шест минути преди края на първата част Лийдс още веднъж поведе с гол на Вилфред Ньонте.

Малко след час игра Съмървил осъществя за 2:4 с втория си гол в мача. Мидълзбро се върна в срещата в 87-ата минута с ново попадение на Лате Лат, само че за повече нямаше сили.  
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР