Лийдс победи Плимут Аргайл с 4:1 след продължения в преиграването

...
Лийдс победи Плимут Аргайл с 4:1 след продължения в преиграването
Коментари Харесай

Илия Груев игра 120 минути при победа на Лийдс в Купата на Англия

Лийдс победи Плимут Аргайл с 4:1 след продължения в преиграването на дуела от 1/16-финалите на най-стария футболен шампионат - Купата на Англия.

Първата среща сред двата тима.

Българският национал Илия Груев игра 120 минути за спечелилите и бе определен за състезател на мача.

Именно неговият отбор бе по-активен в хода на първото полувреме на стадион " Хоум Парк " в Плимут, само че не съумя да поведе в резултата, откакто изстрели на Матео Джоузеф и Джоел Пиру срещнаха напречната греда.

След почивката гостите справедливо поведоха в резултата. Уилфред Нонто насочи компактен шут от границата на наказателното поле за 1:0.

Домакините обаче изравниха с попадение на Брендън Галоуей от непосредствена непосредственост и се стигна до продължения.

В добавеното време на втората част възпитаниците на Даниел Фарке имаха отлична опция да върнат задатъка си, само че Джо Гелхард стреля в дясната греда.

В продълженията Лийдс диктуваше играта. Крисенсио Самървил се разписа, откакто приключи пробив по левия фланг с фалцов удар в горния отдалечен ъгъл.

Жоржиньо Рютер удвои преднината на отбора си във второто продължение, а Райън Харди оформи крайния резултат. Нападателят си означи автогол, в опит да почисти с глава центриране от ъглов удар на Илия Груев.



В идващия кръг Лийдс ще се изправи против спечелилия от преиграването сред Астън Вила и Челси.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР