Лийдс победи Нюкасъл с 2:1 в гостуването си на Сейнт

...
Лийдс победи Нюкасъл с 2:1 в гостуването си на Сейнт
Коментари Харесай

Лийдс продължи агонията на Нюкасъл

Лийдс победи Нюкасъл с 2:1 в гостуването си на " Сейнт Джеймсис Парк " от 20-ия кръг на Премиър лийг. Йоркширци измъкнаха скъпи три точки с голове на Рафиня в 17-ата и Джак Харисън в 61-ата минута, като по този начин сложиха завършек на отрицателната си серия от три следващи загуби. За " Свраките " се разписа Мигел Алмирон в 57-ата минута, само че попадението му се оказа незадоволително и отборът му записа 6-о следващо проваляне и общо 11-и мач без триумф във всички шампионати.

Лийдс откри резултата още с първата си по-добра опция в срещата. В 17-ата минута Родриго получи в наказателното поле и върна за Рафиня, който овладя на границата на пеналта и стреля във вратата за 0:1.

След това гостите пропуснаха още две положителни благоприятни условия. В 42-ата минута изстрел на Рафиня от дребен ъгъл се отби от гредата, а в 44-ата минута отдалечен шут на Родриго профуча до гредата.

В 48-ата минута Лийдс вкара втори гол, който обаче не бе зачетен поради игра с ръка.

Постепенно Нюкасъл се окопити и в 57-ата минута резултатът бе подравнен. Домакините се възползваха от неточност при изнасянето на топката от противника и проведоха светкавична офанзива с по едно допиране, Мигел Алмирон бе изведен на стрелкова позиция и не сгреши за 1:1.

Радостта на " Свраките " обаче бе къса. В 61-ата минута йоркширци още веднъж си върнаха преднината. Джак Харисън получи прехвърлящ пас в наказателното поле и с обмислен диагонален изстрел вкара за 1:2.

Нюкасъл можеше още веднъж да се върне в дуела в 67-ата минута, когато Джамал Ласелс с глава нацели напречната греда.

До края домакините се хвърлиха в офанзива и имаха своите благоприятни условия да стигнат до равнене, само че и шансът не бе на тяхна страна. В последна сметка те трябваше да преглътнат следващо проваляне и остават на 16-ата позиция с 19 точки. Лийдс пък се изкачи до 12-ото място в класирането с 26 точки.

Премиър лийг 20 кръг, вторник 26 януари  Нюкасъл 1:2краен резулат  Лийдс Юнайтед
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР