Лийдс победи Кардиф с 5:2 и се класира за четвъртия

...
Лийдс победи Кардиф с 5:2 и се класира за четвъртия
Коментари Харесай

Лийдс разби Кардиф и е в четвъртия кръг на ФА Къп

Лийдс победи Кардиф с 5:2 и се класира за четвъртия кръг във ФА Къп. По две попадения за отбора на Джеси Марш вкараха Уилфред Ньонто и Патрик Бамфорд, а един гол осъществя и Родриго. Калъм Робинсън пък означи и двата гола за уелския отбор.

Срещата на „ Еланд Роуд “ стартира с доста хубав гол на Ньонто, който още преди приключването на минута игра получи топката от Родриго вдясно от вратата на Кардиф и с красиво воле с десния крайник вкара за 1:0.

В 34-ата минута Харисън пусна топката на Родриго, който размина няколко играчи на Кардиф и с удар в долния ляв ъгъл вкара.

Две минути по-късно Харисън направи нова асистенция, само че този път към Ньонто, като италианският национал приключи офанзивата с топка в долния ляв ъгъл на вратата на гостите.

Две минути преди края на постоянното време на първата част Кардиф стигна до гол, само че попадението на Къртис Нелсън не бе зачетено поради засада.

След почивката головете продължиха да валят. В 71-ата минута резервата Патрик Бамфорд получи пас на тепсия в наказателното поле от Люк Ейлинг и вкара топката в мрежата.

Пет минути по-късно Бамфорд повтори упражнението, само че този път след завършващо подаване на Джо Гелхарт.

Кардиф стигна до гол в 84-ата минута посредством Робинсън, който бе прецизен с глава.Той се разписа от дузпа и по този начин офори крайния резултат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР