Лия Каратанчева осигури успешен старт за отбора на България за

...
Лия Каратанчева осигури успешен старт за отбора на България за
Коментари Харесай

България поведе на Хърватия във втория си сблъсък на Били Джийн Кинг къп

Лия Каратанчева обезпечи сполучлив старт за тима на България за Бил в конфликта от Група 1 против Хърватия, откакто победи хърватката Петра Марчинко.

19-годишната Каратанчева, която понастоящем се намира на 518-о място в международната класация надигра Марчинко с 4:6, 6:3, 6:3 за 1 час и 48 минути игра след поврат.

Въпреки разликата от над 300 позиции в подреждането на WTA младата българка показва темперамент и откакто загуби първия и взе втория с 6:3, а в решителния трети навакса пасив от 1:3 и със серия от пет следващи гейма постави точка на разногласието в дуела.

По този метод Лия Каратанчева обезпечи на България преднина в конфликта против хърватките, като нашите девойки имат потребност от единствено още една победа, с цел да запишат първия си триумф в шампионата, който се организира на червени кортове в Анталия, Турция.

Във втория дуел на сингъл за деня на корта ще излязат Гергана Топалова за българския отбор, а нейна съперничка ще бъде Тара Вурт за хърватките.

За мача на двойки по-късно през днешния ден пък капитанът на нашия тим Дора Рангелова е декларирала Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР