Лий Мейсън бе главният арбитър на ВАР системата по време

...
Лий Мейсън бе главният арбитър на ВАР системата по време
Коментари Харесай

Съдия от Висшата лига бе наказан, след като допусна сериозна грешка

Лий Мейсън бе основният съдия на ВАР системата по време на мача Арсенал - Брентфорд. Той разреши на противоречивия изравнителен гол на Иван Тони за " пчеличките " да остане, макар повторенията, показващи, че Кристиан Норгаард е бил в засада, преди да центрира, с цел да означи неговият съотборник. Висшата лига удостовери, че Лий Мейсън е отхвърлен от съдийството на ВАР след пропуща му в мача на " артилеристите " от Висшата лига.

Професионалният съвет на формалните лица в мача (PGMOL), които дават отговор за съдийството във Висшата лига, по-късно признаха за " човешка неточност ", която коства трите точки на преследващите купата " артилеристи "  в лондонско дерби с Брентфорд. Твърди се, че Лий Мейсън е " не запомнил " да начертае верните линии, когато е преглеждал играта, водеща до гола на Тони.

Преди това Мейсън получи наказване от Висшата лига през септември 2022 година, откакто анулира гол от Нюкасъл в срещата с Кристъл Палас на " Сейнт Джеймсис Парк ", който трябваше да остане в действие. Говори се, че шефът на съдиите Хауърд Уеб е свикал незабавна среща след значими неточности от неговия екип от чиновници, като клубовете, наранени от някои объркващи решения, са получили извинения.

Джон Брукс, който неправилно анулира гол на Брайтън в срещата на " чайките "  с Кристъл Палас през уикенда, към този момент беше отхвърлен от ВАР тази седмица за мърсисайдското дерби и сериозния конфликт сред Арсенал и Манчестър Сити. Той обаче получи наряд в идващия кръг от срещите и ще бъде четвъртият арбитър, когато " топчиите " се изправят срещу Астън Вила в събота.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР