Лий Андерсън: Даунинг стрийт подкрепя заместник-председателя на торите, след като той каза на мигрантите, които не харесват шлеповете, да се „върнат във Франция“

...
Министърът на правосъдието говореше от името на правителството. Това е
Коментари Харесай

„Министърът на правосъдието говореше от името на правителството. Това е отговорът“, каза говорителят пред Sky News.

Политика на живо: Министърът защитава „солените“ коментари на високопоставени тори за мигрантите

Г-н Андерсън направи разпалващите забележки, след като стана ясно, че 20 търсещи убежище са получили последна минута отсрочка от качването на кораба за настаняване на Bibby Stockholm в понеделник.

Благотворителната организация Care4Calais заяви, че техните трансфери от хотели са били „анулирани“, след като адвокати оспориха решението.

Депутатът от торите г-н Андерсън каза за Express .co.uk: „Ако не харесват баржи, тогава трябва да се върнат обратно във Франция.“

Той добави: „Мисля, че на хората им стига.

< p>"Тези хора прекосяват Ламанша с малки лодки... ако не харесват условията, в които са настанени тук, тогава трябва да се върнат във Франция или по-добре изобщо да не идват."

Намесата на адвокати означава, че само 15 мигранти са влезли в плаващото жилище край бреговете на Дорсет в понеделник.

Bibby Stockholm в крайна сметка ще задържи 500 самотни мъже, търсещи убежище, според плановете за намаляване на зависимостта от скъпи хотели - но прехвърлянето на мигранти на плавателния съд е затънало в затруднения и забавяния на фона на опасения за безопасността и местна опозиция.

20 търсещи убежище не се качиха на Bibby Stockholm след правни предизвикателства

Г-н Chalk каза пред LBC: „Лий Андерсън изразява справедливото възмущение на британския народ. Да, той го прави със солени думи, това е неговият стил, но възмущението му е на място."

Той добави, че Франция е безопасна страна и подписала Европейската конвенция за правата на човека.

>

„Хората трябва да поискат убежище в първата страна – не е като да има отворен списък за пазаруване къде искате да отидете“, каза той.

„Той изразява себе си с характерната си твърдост термини, но според моето уважително мнение има много смисъл в това, което казва Лий."

Прочетете още:
Торитите се „отклоняват от собствените си провали" с атака срещу „свързаната с труда“ имиграция адвокати
Натрупани дела за убежище: Правителството трябва да утрои дейността си, за да постигне целта

Г-н Андерсън има история на правене на противоречиви коментари, включително твърдението, че хората, които използват хранителни банки, не могат да готвят правилно.

Лондонският лейбърист Садик Хан осъди последните му забележки и обвини правителството в натрупване на разделения.

Той написа в Туитър: „Езикът има значение. Тази партия е в правителството от 13 години. След техния ужасен провал всичко, което остава, е разпалване на повече разделение и омраза. Заслужаваме много по-добро.“

Междувременно либералните демократи нарекоха защитата на г-н Чок срещу г-н Андерсън „извиване на пръстите на краката“ и „още един знак колко слабо е станало това правителство“.

Говорителят на вътрешните работи Алистър Кармайкъл каза: „Консервативните гласоподаватели през целия живот очакват достоен и уважителен политически дебат, нещо, което напълно липсва сред консервативните депутати.

„Това консервативно правителство направи пълен хаш на нашата система за убежище, след като Прити Пател беше блокирана ресурси за справяне с рекордните 180 000 натрупани дела. Това е бъркотия, създадена от самите тях."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР