Ливърпул записа ценен успех в битката за място в топ

...
Ливърпул записа ценен успех в битката за място в топ
Коментари Харесай

"Ливърпул" подхрани надеждите си за топ 4 с успех срещу "светците"

" Ливърпул " записа скъп триумф в борбата за място в топ 4 на британската Висша лига. Мърсисайдци победиха с 2:0 гостуващия " Саутхемптън " в среща от 35-ия кръг.

На " Анфийлд " домакините поведоха в 31' с гол на Садио Мане след подаване на Мохамед Салах. Двете звезди комбинираха за турнирно попадение за първи път от юни 2020 година, когато се развихриха при разгрома с 4:0 над " Кристъл Палас ".

Снимка: Getty Images

Тази вечер отборът на Юрген Клоп сподели известни съмнения в отбрана, само че " Саутхемптън " не се възползва. Вместо това в добавеното време на втората част Тиаго Алкантара удвои задатъка на " Ливърпул " с удар от отдалеченост и постави точка на разногласието.

Така " алените " от града на " Бийтълс " към този момент са шести с актив от 57 точки - 1 по-малко от петия " Уест Хем " и надлежно 6 и 7 зад " Лестър " и " Челси ", които обаче са изиграли по един мач повече.

Снимка: Getty Images

" Саутхемптън " удължи серията си без победа на 4 мача и е тимът с минимум извоювани точки във Висшата лига от началото на годината - 11. " Светците " заемат 16-ата позиция с 37 точки - 10 над зоната на изпадащите.

В идващите си дуели " Ливърпул " гостува на " Манчестър Юнайтед " в дълго чаканото дерби, до момента в който " Саутхемптън " приема " Кристъл Палас ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР