Ливърпул записа първа победа в последните си пет мача във

...
Ливърпул записа първа победа в последните си пет мача във
Коментари Харесай

"Ливърпул" спря пропадането, печелейки като гост на "Лестър"

" Ливърпул " записа първа победа в последните си пет мача във всички шампионати, откакто се наложи трагично над " Лестър " с 3:2 като посетител. Само четири дни, откакто изгубиха на " Кинг пауър стейдиъм " в дуел за Купата на лигата, мърсисайдци съумяха да си върнат на първенците за 2016 година

Филипе Коутиньо подсети за най-хубавите си дни, като беше в основата и на двата гола на алените, с които отборът поведе с 2:0 преди почивката. Спорен гол на Шинджи Оказаки в 43-ата минута върна очакванията на " лисиците ", преди да се стигне до драматата след почивката. Първо Хендерсън направи 3:1, а Варди незабавно отговори с нов гол, преди да пропусне дузпа за " Лестър ".
Jamie Vardy will rue his penalty miss as Liverpool cling on for victory after a frantic second half#LEILIVpic.twitter.com/XP33kfc8vQ
— Premier League (@premierleague) September 23, 2017

Успехът на " Ливърпул " го изравни с " Тотнъм ", като двата отбора имат по 11 точки и изостават съотвено с две от " Челси " и с пет от водачите " Манчестър сити " и " Манчестър юнайтед ".

И двамата мениджъри Юрген Клоп и Крей Шейкспир направиха по седем промени в състава си от дуела през седмицата за Купата. Освежаването беше по-добро за " Ливърпул ", който стартира доста по-активно и през цялото време сподели, че желае да диктува протичащото се на терена.

В 15-ата минута мърсисайдци към този момент бяха напред в резултата след гол на Мохамед Салах. Египтянинът засече с глава центриране на Филипе Коутиньо и от доста дребен ъгъл простреля Каспер Шмайхел.

Само осем минути по-късно, бразилецът към който се развихри същинска сага с неосъществения трансфер в " Барселона ", удвои задатъкът на гостите. От към 20 метра Коутиньо не остави никакви шансове на вратаря на " Лестър ", изпълнявайки съвършено директен свободен удар.

 Миньоле гледа безпомощно по какъв начин топката влиза в мрежата му.
© Reuters

Миньоле гледа безпомощно по какъв начин топката влиза в мрежата му.

Всичко вървеше идеално за алените, които несъмнено бяха по-добрия състав на " Кинг пауър стейдиъм " и не посочваха признаци на слабата си игра в последните срещи. Старите недостатъци при статичните положения обаче се демонстрираха в края на полувремето.

При един корнер Симон Миньоле излезе неразчетено, пристрастен при взаимно боричкане с Шинджи Оказаки, а бранителите пред него също не играха добре. Топката се насочи към опразнената врата преди Оказаки да я бутне в мрежата. В обстановката обаче останаха съществени подозрения дали японецът не прави нарушаване против вратаря още при центрирането.

След почивката и двата тима се изнервиха и за треньора Антъни Тейлър стана по-трудно да управлява мача. Домакините потърсиха експанзията, до момента в който " Ливърпул " предпочиташе да работи по-пестеливо и да чака възможностите си на контраофанзива.

 Хладнокръвното осъществяване на Хендерсън, с което направи резултата 3:1.
© Reuters

Хладнокръвното осъществяване на Хендерсън, с което направи резултата 3:1.

Това се отплати в 68-ата минута, когато капитанът Джордан Хендерсън усили задатъка на своя отбор. Халфът получи отличен пас в наказателното поле, сподели самообладание. Финтирайки двама в синьо и вратаря Шмайхел преди да вкара за 3:1.

Капитанът на мърсисайдци се разписа във Висшата лига след спиране от 372 дни. За последно Хендерсън беше отбелязвал гол против " Челси " при започване на предишния сезон.

По-малко от 60 секунди по-късно обаче " Лестър " отговори с нов гол, дело на Варди. Голямата звезда на " лисиците " се възползва от неточност на Миньоле, който не мазета добре топката и от няколко метра понижи с глава.

 Джейми Варди връща очакванията на
© Reuters

Джейми Варди връща очакванията на " Лестър " секунди след гола на Хендерсън.

Драмата беше цялостна, като в 73-ата минута Миньоле направи нова груба неточност. Белгийският пазач потегли да излиза, с цел да посреща топката, само че се размна с нея и фаулира жестоко Варди, получавайки жълт картон, а " Лестър " получи право да извърши дузпа.

Варди застана зад топката, само че реши да заложи на силата, стреляйки в средата на вратата, което разреши на Миньоле да избави. Това беше седмата избавена дузпа от общо 15, които са изпълнявани против белгиеца във Висшата лига.

 Миньоле изкупи виновността си за грешките по-рано в мача със избавената дузпа.
© Reuters

Миньоле изкупи виновността си за грешките по-рано в мача със избавената дузпа.

Процентът му е впечатляващ, откакто никой различен вратар няма сходен резултат. Освен това Миньоле е отразил пет от последните осем изстрела от бялата точка.

До края на дуела " Лестър " направи всичко по силите си да избегне провалянето на личен терен, само че не съумя и няма победа в шампионата от 19 август, когато надигра " Брайтън ". " Лисиците " са на 16-о място с едвам четири точки от началото на сезона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР