Ливърпул успя да победи с минималното 1:0 Манчестър Сити в

...
Ливърпул успя да победи с минималното 1:0 Манчестър Сити в
Коментари Харесай

Страхотният Салах и Ливърпул матираха Манчестър Сити на Анфийлд

Ливърпул съумя да победи с минималното 1:0 Манчестър Сити в дербито от 11-ия кръг на елита в Англия. ВАР анулира гол на " жителите " малко след почивката, а в 69-та минута Мохамед Салах нанесе решителния удар в мача с единствения гол. " Червените " започнаха доста нападателно дербито на " Анфийлд ", като пресираха във всички линии гневно " жителите ". Те, от своя страна, се опитваха да " успокоят " темпото, като за задачата желаеха да управляват топката, само че в началните минути тя постоянно беше ритана мощно напред от футболистите на Гуардиола.

Постепенно контролът на топката у хората на каталунския управител се усъвършенства и те започнаха да разиграват с къси подавания в тяхната половина, като за задачата желаеха да укротят стремежа от домакините. В десетата Жоао Кансело центрира отдясно за Гюндоган, само че топката беше дълга за капитана на Сити в този мач. Четвърт час след началото на срещата Сити разигра добре, а Ерлинг Халанд шутира, само че Джо Гомес блокира изстрела на норвежеца. Топката отиде в Илкай Гюндоган, който шутира от отдалеченост, само че Алисон се намеси с лекост.

В 21-ата минута топката беше изчистена в краката на Харви Елиът. Той изчака и центрира за Диого Жота, който се извиси над всички и стреля с глава, само че Едерсон направи избавяне. Три по-късно мърсисайдци направиха отлично разиграване, като Фабиньо изведе вдясно по земя Диого Жота, който продължи надясно за Милнър. Опитният футболист центрира остро, а Едерсон пресече топката и я боксира към Робъртсън, чийто удар с левия крайник профуча над напречната греда на Сити.

Ливърпул продължи да притиска своя противник в обособените зони по терена, само че в 33-ата Халанд насочи първия си прецизен удар в срещата, пробвайки да накаже Алисон, който обаче отрази опита на голмайстора на първенеца. Постепенно " жителите " започнаха да натискат по-масирано своя противник, само че след 35 минути игра защитата на Ливърпул действаше безупречно на фона на представянето й от началото на сезон 22/23.

Пет минути преди края Де Бройне достави извънредно центриране към Халанд. Той застана зад Джо Гомес, само че Алисон реагира с крайници и се придвижи към дясната греда, с цел да направи избавяне след удара на №9 на Сити с глава. В 50-ата минута домакините сътвориха извънредно състояние за гол, само че не съумяха. Роберто Фирмино изведе магнетично Мо Салах напред към вратата на Сити. Той напредна и стреля, Едерсон докосна напълно леко топката с ръка и я прати настрана, след което реферите не видяха това деяние на бразилския пазач и играта продължи с навън за " жителите ". При ответната офанзива Сити вкара гол. Халанд беше изведен в наказателното поле на Ливърпул, а Алисон постави двете си ръце върху топката, след което тя продължи от обятията на бразилеца. Тя отиде към Фодън, който стреля към опразнената врата, а след рикошет в крайници на Джо Гомес влетя в ливърпулската врата. Все отново реферът - Тейлър, беше изпратен на мониторите на VAR да прегледа обстановката, когато стана ясно, че Халанд дърпа Фабиньо за фланелката и голът беше анулиран.

В 69-ата минута скоростното движение продължи и Ливърпул още веднъж сътвори страхотна офанзива. Фирмино изведе вдясно Салах, който с едно придвижване прати Рубен Диаш в другата посока. Последва удар от египтянина, само че топката отиде навън. С 76-ата минута Алисон улови балонна топка, която я изрита напред към Мохамед Салах. Звездата на Ливърпул " загърби " Жоао Кансело и се понесе към вратата на гостите, след което с левия крайник порази Едерсон за 1:0.

Това даде още по-голям и положителен подтик у футболистите на Юрген Клоп, а влезлият като запаса Дарвин Нунес можеше да удвои секудни след първия гол, само че стреля настрана.В 86-ата минута Юрген Клоп беше изпъден заради пазарене с рефера Тейлър, откакто реферът не отсъди чист фал против Мохамед Салах.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР