Ливърпул успя да победи с 3:0 Нотингам Форест при домакинството

...
Ливърпул успя да победи с 3:0 Нотингам Форест при домакинството
Коментари Харесай

ОЗБОР: Ливърпул остава близо до върха с класика над Нотингам

Ливърпул съумя да победи с 3:0 Нотингам Форест при семейството си от 10-ия кръг на Висшата лига и се задържа на една ръка разстояние от водачите в класирането.

Ливърпул откри в 31-ата минута, когато мърсисайдци проведоха бърза контраофанзива. Салах пусна пас към Нунес, а той нанесе прекрасен изстрел, който обаче бе избит от Търнър. Топката попадна в свободния Жота, който я прати в опразнената врата за 1:0.

Пет минути по-късно домакините стигнаха до нов гол. Салах изведе Собослай в наказателното, а той от дребен ъгъл пусна пас към Нунес съвсем на голлинията на вратата. Уругваецът нямаше по какъв начин да сбърка от сходна позиция и удвои преднината на Ливърпул.

В 77-ата минута резултатът стана типичен. Доминик Собослай прати дълъг пас към Салах, а напред излезе Мат Търнър, който обаче не съумя да почисти топката и остави вратата си празна. Салах не сбърка и вкара за 3:0.

П о-рано денем Евертън завоюва с минималното 1:0 гостуването си на Уест Хем в ранния дуел за деня . Първата част в Лондон не предложи съществени положения пред двете порти, само че резултатът бе открит при започване на втората, когато прецизен бе Доминик Калвърт-Люин. Уест Хем пропусна страхотна опция да изравни в 78-ата минута, в която Мохамед Кудус излезе очи в очи с Джордан Пикфорд, само че не съумя да го преодолее. В продължението на срещата Пикфорд още веднъж бе воин за " карамелите ", откакто отрази удар на Мохамед Саид Банрама. Победата разреши на Евертън да се изкачи с едно място в класирането и отборът към този момент е 15-и в таблицата. Уест Хем е на девета позиция с 14. Всички резултати от днешния ден: Уест Хем - Евертън 0:1
Астън Вила - Лутън 3:1
Брайтън - Фулъм 1:1
Ливърпул - Нотингам 3:0От 17:30ч:
Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР