Ливърпул успя да надвие Милан в титаничен сблъсък на "Анфийлд",

...
Ливърпул успя да надвие Милан в титаничен сблъсък на "Анфийлд",
Коментари Харесай

Ливърпул удари Милан в истинска класика на Анфийлд

Ливърпул съумя да надвие Милан в колосален конфликт на "Анфийлд ", побеждавайки с резултат 3:2 в един от най-интересните мачове от първия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Фикайо Томори си означи автогол в 9-та минута, а Мохамед Салах изпусна дузпа 6 по-късно. Анте Ребич изравни в 42-та минута, Брахим Диас направи 2:1 секунди по-късно. Салах изравни в 48-та минута. Джордна Хендерсън беше героят за своя отбор, носейки успеха в 69-та минута.

Домакините започнаха с натиска още през цялото време. Така в 3-ата минута Андрю Робъртсън центрира и топката стигна до Ориги, който сподели неакуратен мерник. В 5-ата шут на Жота беше блокиран от Фикайо Томори в корнер.

В 8-ата Жоел Матип стреля с глава право в ръцете на Майк Менян. Минута по-късно Александър-Арнолд проби в наказателното поле пред погледа на Леао и шутира от дребен ъгъл, а топката рикошира в шпагата на Томори и прескочи Менян за 1:0.

Предимството на домакините обаче беше умопомрачително и в 15-та минута те можеха с лекост да водят с 2:0. "Мърсисайдци " получиха право да извършват дузпа, а Мохамед Салах се нагърби с отговорността, само че Менян избави, а по-късно реагира и при добавката на Жота.

Последаха удари на Александър-Арнолд и Матип, които бяха избавени от вратаря. В 30-ата Салах нанесе отдалечен удар, който беше избит от Менян в корнер.

"Червените " изглеждаше, че ще се приберат със подобаващ задатък на полувремето, само че в самия край шокът за англйиската аудитория настана. Първо Анте Ребич изравни след асистенция на Рафаел Леао, а единствено две минути по-късно неориентираните дейности на бранителите на Ливърпул разрешиха на Диас да направи фрапантен цялостен поврат.

Три минути след рестарта на мача домакините демонстрираха, че няма да се откажат по този начин елементарно. Дивок Ориги съумя да асистира на Мохамед Салах, който изкупи виновността си за пропуснатата дузпа при започване на дуела.

Момчетата на Юрген Клоп нямаха желание да стопират до там, а с всяка идната минута те заиграваха все по-настървено и нападателно. Удари на Ориги, Мане и Жота не поразиха вратата на Менян, само че заветният момент пристигна в 69-та минута. Джордан Хендерсън съумя да нанесе страховит удар от границата на наказателното поле, а за Менян нямаше късмет за реакция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР