Ливърпул успя да надиграе Виляреал с резултат 2:0 в първа

...
Ливърпул успя да надиграе Виляреал с резултат 2:0 в първа
Коментари Харесай

Ливърпул не допусна нови изненади от Виляреал

Ливърпул съумя да надиграе Виляреал с резултат 2:0 в първа полуфинална среща сред двата отбора на " Анфийлд ". Первис Еступиниан си вкара автогол в 53-а минута, а Садио Мане удвои в 55-а минута.

До края на мача не се стигна до нови попадения и по този начин " мърсисайдци " се поздравиха с обичайно удобен триумф.

Домакините започнаха срещната по-активно и бързо притиснаха испанците в личната половина. Мохамед Салах стреля с глава след ъглов удар в 9-а минута, само че неопределено.

В 12-а минута " алените " пропуснаха първия добър късмет. След контраофанзива и чудесно центриране на Салах Мане не съумя да уцели вратата с глава самичък против Рули. Атаките към Рули не спираха и в първите 15 минути с точни удари се регистрираха Луис Диас и Тиаго.

В 31-а минута Луис Диас още веднъж опитва мерника си от към 20 метра, само че ударът беше обикновен за стража на гостите. Силен удар на Мане мина на сантиметри край вратата на Виляреал единствено две минути по-късно. Канонадата продължи с удар на Салах в 35-а минута.

В началото на втората част нещата на терена не се трансформираха. В 50-а минута гол на Фабиньо след статично състояние беше анулиран поради засада. в 53-а минута Луис Диас стреля едва с глава в ръцете на Рули, само че след към 30 секунди амнистия нямаше. Хендерсън центрира, а неговото подаване беше злополучно отклонено във вратата на Виляреал от Первис Еступиниан за 1:0.

След този гол съпротивата на испанците леко се пречупи и те бързо позволиха втори гол. След извеждащ пас на Салах Мане съумя да промуши топката около Рули за 2:0. Натискът продължи и Тиаго Алкантара принуди Рули да направи ново избавяне след отдалечен удар в 68-а минута.

В последните 20 минути нещата се закротиха. В 87-а минута Самюел Чукуезе насочи прецизен удар от сложна позиция, само че той не затрудни Алисон.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР