Ливърпул удари с 2:0 Лестър в мач от 24-ия кръг

...
Ливърпул удари с 2:0 Лестър в мач от 24-ия кръг
Коментари Харесай

Ливърпул удари Лестър с 2:0 и съкрати разликата с Ман Сити

Ливърпул удари с 2:0 Лестър в мач от 24-ия кръг на Премиър лийг на “Анфийлд”. Така алените от града на Бийтълс редуцираха изоставането от водача Манчестър Сити на 9 точки, като имат и един дуел по-малко. Попаденията за " мърсисайдци " означи Диого Жота в 34-ата и 88-ата минути. Ситуацията на Лестър пък се усложни, както и ориста на мениджъра Брендън Роджърс. " Лисиците " заемат 12-ата позиция с 26 точки, което не дава отговор на упоритостите им.

В 34-ата минута Диого Жота изведе Ливърпул напред с 11-ия си гол в Премиър лийг. До попадението се стигна след осъществяване на ъглов удар. Каспер Шмайхел отрази първия удар, само че при добавката Жота прати топката в мрежата.

До края на полувремето Ливърпул можеше да удвои, само че на два пъти Шмайхел се оказа последна бариера. Първо той изпревари Джоунс, а в последната минута отрази и удар на Фирмино и по този начин резултатът се резервира.

Играта след паузата стартира малко мързеливо с замяна на подавания на играчите на Ливърпул в личната половина. Това не продължи дълго и последва експлоадиране, като Жота беше изведен вляво от наказателното поле, последва удар в далечния ъгъл, само че Шмайхел избави. В 50-ата минута Фирмино получи жълт картон за нарушаване против Дюсбъри-Хол. В 58-ата при осъществяване на ъглов удар Върджил ван Дайк съумя да нанесе удар, който след рикошет беше отразен от Шмайхел.

В 60-ата минута за наслада на почитателите на “Анфийлд” в игра се появи Мохамед Салах, който размени Фирмино. Играчите на Лестър продължиха да се борят, само че успяваха само да сдържат домакините, без да основават нищо изключително в офанзива.

Четвърт час преди края на мача се стигна до две доста рискови обстановки пред вратата на Лестър. Първо Салах излезе очи в очи с Шмайхел и се опита да го трансферира, само че датският пазач избави с дясната ръка. Малко по-късно след удар на Диас Шмайхел още веднъж се намеси добре. В 78-ата минута пък след удар на Салах топката срещна сглобката на вратата.

Девет минути преди края на постоянното време Лестър се избави от второ попадение. Така се стигна до 88-ата минута, когато Жота означи втория си гол в мача и оформи крайния резултат.
Свързани вести Ливърпул на край против Челси след пердах над Арсенал над Емирейтс
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР