Ливърпул трябва да продължи да подсилва състава си с нови

...
Ливърпул трябва да продължи да подсилва състава си с нови
Коментари Харесай

Съвет към Ливърпул, за да не изпадне в положението на Тотнъм

Ливърпул би трябвало да продължи да укрепва състава си с нови попълнения или рискува да попадне в същата обстановка, в каквато се озова Тотнъм под управлението на Маурисио Почетино преди година. Това счита някогашният футболист на Арсенал Пол Мърсън, който съобщи, че мърсисайдци би трябвало да купят играчи, които да се борят за титулярно място в състава на Юрген Клоп, макар че тимът завоюва Висшата лига.

Бившият нападател посочи упадъка на Тотнъм като предизвестие какво може да се случи, в случай че при “червените” няма устойчиви вложения. “Шпорите” приключиха на второ място през 2017-а, като през идващите 2 години бяха надлежно трети и четвърти. В края на сезон 2018/19 пък лондончани даже стигнаха до финала в Шампионската лига, само че по-късно последва сериозен спад, довел до разлъка с Почетино. Мърсън съобщи, че тимът по този начин и не е съумял да влага съществено в състава и това му е изиграло неприятна смешка.

“Смятам, че Ливърпул би трябвало да купува, само че е мъчно да се каже за кои позициите. Тотнъм бяха в сходна обстановка при Почетино преди няколко години. Имаха доста добър стартов състав и всеки, който биха закупили, нямаше късмет да играе доста. Не може да се живее по този начин, би трябвало да поддържаш конкуренцията и да имаш опция за ротации. Има вериги за бързо хранене, които продават повече бургери и картофи от други, само че въпреки всичко не престават да харчат повече за реклама от всеки различен. Видях, че Тотнъм по този начин и не сграбчи своя късмет и това им изигра неприятна шега”, показа Мърсън пред Sky Sports.

Изказването на някогашния национал на Англия идва, откакто Клоп загатна, че тимът му няма да бъде доста деен на трансферния пазар през това лято.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР