Ливърпул спечели с 2:0 при визитата си на борещия се

...
Ливърпул спечели с 2:0 при визитата си на борещия се
Коментари Харесай

Ливърпул с нов силен мач във Висшата лига

Ливърпул завоюва с 2:0 при визитата си на борещия се за оцеляването си в елита Кардиф в мач от 35-ия кръг на британската Висша лига и записа нова значима победа в борбата за купата, задминавайки още веднъж първенеца Манчестър Сити с две точки задатък на върха и мач повече. Жоржиньо Вайналдум (58) и Джеймс Милнър (81-дузпа) вкараха головете за мърсисайдци.

Гостите взеха самодейността през цялото време, само че домакините се бранеха устойчиво. Пропуски от мърсисайдци направиха Мане, Салах и Фирмино, а от уелския отбор задачата не откри Ниасе през първата част.

След почивката първо в 52-ата минута Мане насочи рисков изстрел по диагонала, само че топката профуча настрана от далечната греда, а пет минути по-късно гостите извършиха хитро корнер и поведоха. Александър-Арнолд центрира ниско по земя, а Морисън изпусна Вайналдум, който простреля Етеридж.

Футболистите на Юрген Клоп продължиха да управляват събитията на терена и три минути по-късно Хендерсън пропусна страхотна опция да удвои, шутирайки от няколко метра високо над вратата. В 64-ата минута Кардиф пропусна изключителна опция, като този път Морисън не откри очертанията на вратата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР