Ливърпул ще посрещне новака в Бундеслигата – Дармщадт, в последната

...
Ливърпул ще посрещне новака в Бундеслигата – Дармщадт, в последната
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул vs Дармщадт 3:1, изключителен гол на Луис Диас

Ливърпул ще посрещне новака в Бундеслигата – Дармщадт, в последната си лятна инспекция преди старта на сезон 2023/2024 във Висшата лига и играят при резултат 2:1.  Мохамед Салах откри резултата в петата минута на " Дийпдейл ". Диого Жота удвои в осмата минута. Три по-късно Матиас Хонсак понижи резултата. Луис Диас пък повиши актива на англичаните в 59-ата минута от срещата.

Мачът сред двата тима закъсня с 15 минути, защото трафикът в Престън попречва навременното идване на рейсовете на отборите. 

Проверката в Престън стартира със сериозен териториален напън от „ алените “ по отношение на немския си конкурент, само че в първите три минути удари към вратата на Дармщадт нямаше.

Първият рисков миг пристигна в четвъртата минута, когато Собослай нападна с висока преса противник, а топката отиде към Салах. Египтянинът продължи за Диого Жота, чийто удар не беше прецизен. Минута по-късно хората на Юрген Клоп към този момент бяха напред в резултата. Това се случи посредством Мохамед Салах, който се оказа най-съобразителен след центриране от корнер в наказателното поле на Дармщадт и от близко с левия крайник той откри резултата – 1:0.

Вихреният старт на Ливърпул продължи и тимът към този момент водеше с 2:0 след единствено осем минути игра. Тогава Кристоф Цимерман получи пас по земя от вратаря, само че бранителят на германците работи разконцентрирано. Салах лиши и незабавно пусна паралелен пас към Жота, за който остана само да прати топката в немската врата – 2:0.

Две по-късно обаче „ сините “ върнаха едно попадение посредством Матиас Хонсак. Гостите разиграха последователно от своята половина, а Хонсак беше изведен самичък против Алисон и с левия крайник понижи – 1:2.

След головото начало в Англия двата тима поукротиха темпото, а в 23-ата минута Александър-Арнолд даде положително центриране към Гакпо, само че ударът на нидерландеца с глава не беше прецизен. В 27-ата минута мощен удар на Доминик Собослай беше избавен от вратаря на " синьо-белите ".

В 54-ата се откри изключителна опция за Дармщадт да изравни резултата, откакто дълга топка попадна у Холанд, а Конате не съумя да го спре. Той пусна към Шнелхардт, само че Алисон се хвърли в краката му и предотврати удар.

При ответното нахлуване пък удар на Луис Диас беше отразен от Шухен, само че в 59-ата колумбиецът се разписа след отлична своя изява. Собослай центрира от корнер, а Диас с съвършен свършек с пета зарадва „ алените “ почитатели на „ Дийпдейл “ за 3:1.

⚽️ GOAL: 3-1

Audacious skill from Diaz.

— AnfieldIndex (@AnfieldIndex)
LIVE / ЛИВЪРПУЛ - ДАРМЩАДТ 3:1

1:0 Салах (5)

2:0 Жота (8)

2:1 Хонсак (10)

3:1 Диас (59)

Съставите:

Ливърпул: Алисон – Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън – Мак Алистър, Собослай – Гакпо, Диас, Салах – Жота

Дармщадт:  Шухен – Холанд, Хонсак, Хорнби, Карич, Кларер, Ману, Мехлем, Нюрнбергер, Ридел, Цимерман
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР