Ливърпул ще бъде без защитника Жоел Матип в следващите шест

...
Ливърпул ще бъде без защитника Жоел Матип в следващите шест
Коментари Харесай

Ливърпул губи Матип за шест седмици

Ливърпул ще бъде без бранителя Жоел Матип в идващите шест седмици, оповестяват медиите в Англия. Футболистът има проблем с коляното, който се оказа много по-сериозен от предстоящото. Той игра единствено в 1 от последните 5 мача на мърсисайдци - в дербито с Манчестър Юнайтед. Сега обаче се очертва още веднъж да влезе в лазарета и то за много дълъг интервал от време.

Първоначално мениджърът Юрген Клоп бе оптимист и вярваше в бързото възобновяване на 28-годишния защитник: “Това е дребен проблем, който нормално отминава за седмица или две. Той се беше оправил, само че травмата се възобнови в мача с Юнайтед. Сега ще би трябвало да се постараем да решим този проблем изцяло, това е. Не става въпрос за сериозна контузия, а по-скоро за провокиращ проблем”.

Матип даже взе присъединяване в последната подготовка на мърсисайдци, само че след нея очевидно болката се е възобновила. Последните информации на “Стандард Спорт” са, че може да се наложи Матип да почива шест седмици Това значи, че той ще пропусне цели 10 мача, в това число дербито с Манчестър Сити, както и всички оставащи дуели от груповата фаза на Шампионската лига.

Това съвсем несъмнено значи, че Деян Ловрен ще си партнира с Вирджил ван Дайк в центъра на защитата в идващите срещи, както бе и в мачовете с Генк и Тотнъм. Шанс ще се открие и за Джо Гомес, който към този момент е възобновен от своята травма и е подготвен да се завърне на терена.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР