Ливърпул се наложи над Кристъл Палас с 2:1 като гост

...
Ливърпул се наложи над Кристъл Палас с 2:1 като гост
Коментари Харесай

Ливърпул се измъчи, но стъпи на върха в Англия след 2:1 над Палас

Ливърпул се наложи над Кристъл Палас с 2:1 като посетител на „ Селхърст Парк “ в мач от 16-ия кръг във Висшата лига. В първите минути на срещата двата тима не съумяха да стигнат до рисково състояние пред някоя от двете порти.

Първата по-опасна опция в срещата пристигна в 29-ата минута, когато Жеферсон Лерма получи акуратен пас в наказателното поле и шутира с първото си допиране, само че Алисон се намеси.

В 29-ата минута Върджил ван Дайк събори собствен конкурент в наказателното поле, а Анди Мадли уточни бялата точка. След инспекция на обстановката с ВАР основният рефер промени своето решение.

Кристъл Палас стартира по-усилено да натиска на старта на второто полувреме. Жан-Филип Матета проби отляво в наказателното поле на Ливърпул, след което бе препънат от Джарел Куанса. Мадли в началото подмина обстановката, само че след преразглеждането й с ВАР уточни бялата точка. Матета се нае с осъществяването шутира в средата и осъществя в 57-ата минута.

Домакините от Южен Лондон останаха с човек по-малко на терена в 74-ата минута, когато Джордан Аю задържа Харви Елиът, за което си деяние получи втори жълт и респективно червен картон.

С първия си прецизен изстрел в срещата Ливърпул съумя да възвърне паритета на „ Селхърст Парк “ в 76-ата минута. Джо Гомез изведе Коди Гакпо по лявото крило, в наказателното поле Майкъл Олис не съумя да почисти по най-хубавия метод, а Къртис Джоунс продължи за Мохамед Салах, чийто удар рикошира в тялото на Натаниел Клайн и влезе във вратата.

В първата минута от добавеното време Мохамед Салах комбинира с Харви Елиът, който навлезе отдясно в наказателното поле на Кристъл Палас и стреля в близкия ъгъл, не оставяйки никакви шансове на Рами Матюс да отрази. По този метод Ливърпул реализира цялостния поврат в срещата.След извоюваните три точки в Южен Лондон, Ливърпул стъпи на върха във краткотрайното класиране във Висшата лига с 37 точки, до момента в който Кристъл Палас остава на 14-а позиция с 16 пункта в актива си.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР