Ливърпул се класира на четвъртфинал в тазгодишното издание на Шампионската

...
Ливърпул се класира на четвъртфинал в тазгодишното издание на Шампионската
Коментари Харесай

Достоен Интер превзе Анфийлд, но Ливърпул отново е на четвъртфинал

Ливърпул се класира на четвъртфинал в тазгодишното издание на Шампионската лига. " Червените " изгубиха семейството си на Интер с 0:1, само че с помощта на успеха си в Италия с 2:0, селекцията на Юрген Клоп продължава битката си за най-престижното европейско клубно отличие.

Тази вечер изходът на огромния мач беше решен след фантастично попадение на Лаутаро Мартинес в 61-ата минута. Поривът на " нерадзурите " обаче бързо бе завършен от последвалия съвсем незабавно втори жълт картон на Алексис Санчес. Ливърпул пък беше гонен от огромен малшанс, тъй като мърсисайдци удариха на три пъти гредите.
 Снимка 566128
Източник:

По този метод Салах и компания не престават битката за спечелването на цели четири трофея през тази акция.

Срещата на " Анфийлд " стартира със спокойни дейности от двата отбора. Ливърпул опитваше обичайна си преса, до момента в който Интер дебнеше своя конкурент на контраофанзива. В 4-ата минута " нерадзурите " дадоха поръчка, че ще търсят изненадата на Острова, като Дъмфрис засече топката от воле, но право в обсега на Алисон.
 Снимка 566123
Източник:

Първото по-интересно събитие за отбелязване настъпи в 14-ата минута, когато Върджил ван Дайк се ориентира най-добре при центриране от корнер и насочи компактен изстрел с глава, който беше елементарно уловен от Самир Ханданович.

Кратко спиране на срещата се случи в 25-ата минута. На трибуните се е случи случай, поради който трябваше да се намеси здравно лице.

На " Анфийлд " трябваше да изминат тъкмо 30 минути, с цел да усетят " алените " почитатели разочарованието от пропуснато голово състояние. Трент Александър-Арнолд извърши директен свободен удар отляво, а Жоел Матип насочи с глава право в горната греда. Последва корнер, при който късмет се откри и за другия централен защитник Ван Дайк. И нидерландецът обаче остана на сантиметри от бленуваната цел.
 Снимка 566126
Източник:

Интер продължаваше да се надява на светкавични дейности в нападателен проект, като в 34-ата извеждащ пас за Лаутаро вещаеше заплаха, само че Алисон пресече в точния момент и почисти мощно напред.

Интер подсети за себе си малко преди края на първата част. Хакан Чалханоглу сложи на тестване вражеския пазач, откакто извърши остро директен свободен удар. Бързата топка мина през купа от играчи, само че Алисон внимаваше и мазета в решителния момент.

Краят на полувремето пристигна с ново статично състояние, което беше заредено с доза заплаха. Трент Александър-Арнолд завъртя добре топката от фаул, но кълбото мина наоколо до дясната странична греда.
 Снимка 566137
Източник:

Селекцията на Юрген Клоп се размина с гола в 51-ата минута, когато Диого Жота се озова на отлична позиция, принудила Ханданович да се намеси с летящ плонж. Отбитата топка попадна в обсега на Мохамед Салах. Звездата мигновено шутира към вратата, само че единствено с цел да види по какъв начин ударът му среща страничната греда.

Интер дочака своя " звезден " момент и сътвори първата си заплаха от игрова обстановка в 59-ата. Италианският гранд бързо се придвижи в офанзива, а Лаутаро Мартинес трябваше да затвърди численото преимущество с голов удар. Нападателят се оказа на повече от добра позиция, само че изстрелът му се отклони в Робъртсън и излезе в корнер.
 Снимка 566135
Източник:

Осминафиналът закупи още по-голяма конспирация, откакто секунди по-късно Лаутаро поправи своя мерник и осъществя приказен гол за 0:1. Жоел Матип сбърка при изнасянето на топката, а Алексис открадна кълбото край тъчлиният. След това №7 продължи бързо към Мартинес, а аржентинецът смълча " Анфийлд " с акуратен изстрел в горния ляв ъгъл на безпомощния Алисон.

Радостта за Интер бързо бе отнета от втория жълт картон на Алексис Санчес съвсем незабавно след подновяването на играта. Чилиецът закъсня с шпагата си в краката на Фабиньо, а реферът Лаос не го пожали макар големите негодувания от щаба на гостите.

Определено малшансът преследваше селекцията на Юрген Клоп. В 75-ата минута съвършено центриране откри непокрития Салах, само че " алените " сътвориха цялостен комплект от греди, удряйки и десния непряк дирек. Отбраната на Интер в този момент беше напълно матирана.
 Снимка 566133
Източник:

Интер направи нужните рокади в офанзиви, но вместо да вкара мача в продължение, " нерадзурите " бяха покрай това да бъдат посечени от Луис Диас. Появилият се като запаса колумбиец получи подаване малко пред вратарското поле, само че Видал легна на шпагат и най-малко запази достойната, само че незадоволителна победа за своя отбор на " Анфийлд ".
 Ливърпул - Интер 0:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
Ливърпул - Интер 0:1 (Развой на срещата по минути)

Единственият гол осъществя Лаутаро Мартинес
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР