Ливърпул се измъкна от трудна ситуация, за да спечели поредната

...
Ливърпул се измъкна от трудна ситуация, за да спечели поредната
Коментари Харесай

Много променен Ливърпул показа характер за поредния обрат

Ливърпул се измъкна от сложна обстановка, с цел да завоюва следващата си победа във Висшата лига на Англия - 4:1 вкъщи над Лутън.

Мачът предстоящо не бе по никакъв начин лек за водача в класирането, който излезе без 9 съществени играчи, като с контузии в последния миг бяха извадени от групата водачите на офанзивата Мохамед Салах и Дарвин Нунес. На скамейката седнаха група юноши, а там се озова даже 16-годишният Трей Ниони, който в никакъв случай не е бил в първия отбор.

И Лутън се възползва - гостите поведоха с гол на Чидози Огбене в 12-ата минута, откакто преди този момент Ливърпул изпусна чисти положения посредством Луис Диас.

Цяло първо полувреме новакът умерено отбиваше офанзивите и изглеждаше по този начин, като че ли е подготвен да нанесе първа домакинска загуба на водача през сезона.

Но след почивката смяната бе фрапантна.

Отборът на Клоп полетя в офанзива, а единствено за 15 минути влязоха три гола - Върджил ван Дайк изравни с глава, Коди Гакпо също с глава направи 2:1, а 19 минути преди края Диас въпреки всичко осъществя - 3:1.

На терена до края се появиха юношите Боби Кларк, Джеймс Маконъл и Джейдън Данс, а неразбираемо е дали някои от контузените водачи в тима ще са на линия за неделния край в Купата на лигата против Челси.

В последните секунди вкара и Харви Елиът, с цел да оформи крайния резулта.

Победата над Лутън значи, че Ливърпул е с четири точки задатък на върха в класирането - 60, по отношение на Манчестър Сити с 56 и Арсенал с 55 (и двата тима с мач по-малко).

Лутън е в зоната на изпадащите - 18-и с 20 точки, колкото има и 17-ият Евертън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР