Ливърпул сътвори немислимото и след 0:3 в първата среща разгроми

...
Ливърпул сътвори немислимото и след 0:3 в първата среща разгроми
Коментари Харесай

Невероятен Ливърпул със сензационно голяма победа срещу Барса и финал в Шампионската лига!

Ливърпул сътвори немислимото и след 0:3 в първата среща разгроми в реванша Барселона с 4:0 на " Анфилд " и се класира за финала в Шампионската лига!

Мачът стартира с желан ранен гол за Ливърпул. Жорди Алба върна неопределено една топка, Хендерсън стреля, Тер Стеген мазета, само че Дивок Ориги бе наоколо и вкара в 7-ата минута за 1:0.

Англичаните обаче не можаха да се възползват по най-хубавия метод от ранната си преднина. Барселона стартира да играе своята игра, да владее повече топката, а Лео Меси и Филипе Коутиньо имаха страхотни шансове да вкарат гол на непознат терен, който да затвори значително мача.

Но и на вратата на Ливърпул Алисон сподели класа.

Феновете на домакините освиркваха бурно играчите на Барса, изключително някогашните си любимци Луис Суарес и Коутиньо. Играта стана нервна и с много спирания, заради контузии на футболисти на британския отбор.

В края на първото полувреме пред Меси и Алба се откриха нови благоприятни условия за гол, само че резултатът се резервира 1:0.

Парадоксално, спрямо първия мач сред двата тима, Ливърпул по-трудно „ връзваше “ играта си, само че съумя да редуцира преднината на каталунците най-малко с една трета до почивката. А на терена за англичаните не бяха топнападателите им Салах и Фирмино...

Мечтан за Ливърпул бе и стартът на второто полувреме. Появилият се като запаса Жоржиньо Вайналдум на първо време вкара с крайник в 54-ата, а две минути по-късно се разписа и с глава за 3:0.

Авансът на каталунците бе анулиран!

Двата тима заиграха по-предпазливо, само че в 79-ата минута Ливърпул стигна и до четвърти гол. Арнолд извърши хитро ъглов удар, отбраната на Барса заспа и от близко Дивок Ориги осъществя за 4:0. Ливърпул излезе напред в общия резултат - 4:3, а до смяна не се стигна.

А Барса за втора поредна година претърпя неуспех в Шампионската лига - след обрата, който позволи против Рома предишния сезон.

Мърсисайдци ще срещнат на финала в Мадрид на 1 юни спечелилия от другия полуфинал Аякс – Тотнъм, който е през днешния ден след 1:0 за холандците в Лондон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР